Tagarchief: Aardbeienfeesten

Schaken in de zon tijdens Aardbeienfeesten

Zaterdag 13 en zondag 14 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Aardbeienfeesten in Zundert. Een gezellig feest ter ere van de eerste aardbeienoogst met een braderie in de Molenstraat. De middenstand in Zundert kleedt hun marktkraam aan en probeert zich zo op zijn best te presenteren voor de bezoekers. Een uitgelezen kans voor onze schaakvereniging om te laten zien dat we meer zijn dan een stel stoffige grijze mannen in een achteraf zaaltje.

Op de zaterdag begon de dag in mineur met regen en veel wind. Tegen de middag kwam de zon er doorheen en konden Inge, Frank en Goos vol goede moed de Zundertse schaaktrots promoten. Veel leden en oud leden kwamen langs voor een praatje, een drankje en natuurlijk een partijtje schaak. Leuk om te zien was dat er nog altijd veel interesse is van de jeugd voor de schaaksport. Veel kinderen kijken verwonderd naar de mooie stukken op het bord. Helaas hebben de ouders vaak geen tijd en willen graag verder op de braderie. Pascal Roos gaf het goede voorbeeld en nam samen met zijn kinderen plaats voor een uitgebreid partijtje.

De zondag was een zonovergoten dag. Gezegend met dit mooie weer kon het ook niet anders of dat dit de drukste dag van de twee is. Massa’s mensen trokken aan het kraampje van de Raadsheer voorbij waar naast Inge, Frank en Goos ook Jan Vriends, Mitchell Mathijssen en Kees van Erk acte de présence gaven. Enkele jeugdleden kwamen hun diploma’s ophalen omdat ze verhinderd waren bij de diploma-uitreiking. Naast de jeugd kwamen ook heren van de andere kant van dat spectrum kijken. Zo nam Jan Bruens plaats tegenover Kees Boogaard. Het was leuk om al die gezichten weer te zien. En dat allemaal onder de muzikale begeleiding van het unieke ensemble Eigenwijfs.

Lees verder ...
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail