Analyse: Vuurwerk van onze eigen Leo tegen Koen Haast.

Afgelopen zaterdag speelde “Don” Leo Rietveld in de eerste ronde van de NBSB promotieklasse een waar spektakelstuk tegen Koen Haast, een zeer getalenteerde jonge schaker met een 2000+ rating. Wit offert in de opening twee pionnen voor een ontwikkelingsvoorsprong en weet dit optimaal te benutten. Speel hieronder de partij met het commentaar van Leo zelf na!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 gedachten over “Analyse: Vuurwerk van onze eigen Leo tegen Koen Haast.

  1. “another step towards the grave” Dit maakt mijn dag goed 😀 😀 😀

    Geweldig voorbeeld van een mooi en informatief stukje op de site zoals besproken in de jaarvergadering. Eerst een verslag en daarna nog een analyse als dessert. Super!

    1. Hoi Goos, het is zeker mijn bedoeling dat er iedere ronde van minstens een van de teams iets dergelijks komt. We hebben dan natuurlijk wel de hulp van de teamleider of een toeschouwer ( 😉 ) nodig en Leo heeft ook geweldig werk geleverd met zijn analyse.

    1. 21. a3 is toch de beste zet Willem. Stel dat wit 21. Dg3 speelt dat krijgt zwart de tijd voor .. Pbd5 de zet die hij niet kon spelen met de loper op c7 die daar indirect de dame op a5 aanviel. Wit heeft dan niet beter dan 22. Pxd5 Pxd5 23. a3 Dd4!? en nu lijkt wit toe te slaan met 24. Le2, helaas volgt dan goed .. Dxd1+ 25. Lxe1 en 25 Pxc7 met weliswaar een plus maar lang niet zo goed als in de partij.

  2. De partij is nu geladen in Knightviewer, een prettig programmaatje via internet. Mochten er echter nog mensen zijn die tips hebben over hoe een partij te plaatsen: ik hoor ze graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *