Geslaagde generale repititie voor De Raadsheer 4

Op de warmste 1e november ooit startte het onuitgegeven team 4 met volle moed aan een moeilijke opdracht: BSV4 op eigen terrein verslaan.

Moeilijk, want op de hoogste borden hadden de tegenspelers toch gemiddeld 200 elo-punten meer. Maar na een vlotte start, werd het onmogelijke bijna mogelijk, bijna…

Op bord 7 had Hannie geen probleem met jeugdspeler Ruben van Poelje. Al snel had zij een voorsprong van twee lichte stukken voor 2 pionnen. En met een mooi mat niet veel later stond het al snel 0-1. Hannie kon verdiend genieten van thee en zon.

Op bord 8 had Arno weinig moeite met André van Zanten, eveneens een jeugdspeler die nog enkele foutjes maakte, waarvan Arno knap gebruik maakte en probleemloos het tweede punt binnenhaalde en de voorsprong zowaar verdubbelde!

Ikzelf op bord 6 had met zwart geen moeite met Frank Lambregts (1047). Na een Engelse opening kwam wit al snel ingesloten te staan. Na 17 zetten had ik een simpel mat in drie om de klus af te maken: 0-3. Het zag er steeds beter uit…

William, tegen de teamleider Robert Huizer (1469), leek met wit lang op weg naar een gewonnen eindspel met ongelijke lopers. Helaas stond de zwarte koning net beter gepositioneerd, waardoor de witte pionnen én de overwinning verloren gingen.

En het ging snel dan…

Pascal, onze teamleider die zijn eerste externe wedstrijd speelde en alles netjes had voorbereid, op bord 4, moest na een moeilijke start ondanks goed verweer in het eindspel het hoofd buigen tegen Robert Goedegebuur (1643).

Op bord 2 verdedigde Herman in zijn gekende stijl uitstekend, maar Maarten Seerden (1533) vond toch de opening die naar winst leidde… 3-3.

Op bord 1 had Ron goed weerwerk geboden tegen Robert Kunst (1639) maar ondanks Rons inspanningen kon Robert vanuit een solide stelling zijn aanval afmaken en moest Ron opgeven.

Een gelijkspel was nog het hoogst haalbare…

Onder het wakend oog van zijn mede-teamleden deed Irathush er alles aan om Alexander van ’t Hoff (989) ondanks een kwaliteit achter alsnog te verschalken, maar moest tevreden zijn met een half puntje toen de tegenstrever remise aanbood
om zo de overwinning voor BSV4 binnen te halen.

Ondanks het nipte verlies was het toch een geslaagde repititie. Lang zal het niet meer duren eer de eerste punten een feit zijn…

BSV4 - De Raadsheer 4

Bekijk hier alle uitslagen uit de poule.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Geslaagde generale repititie voor De Raadsheer 4

    1. Erik heeft inmiddels ook voor 2 een verslag gemaakt.

      Mooi verslag Mark!

  1. Heel mooi verwoord Mark. Was erg jammer dat het net niet is gelukt, maar we mogen tevreden terug kijken op een goede partij waarbij een ieder super zijn/haar best heeft gedaan. Op naar de volgende partij tegen het 3e team van de Raadsheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *