Thijs Broeders 4e in Brabant Grand-Prix

Zondag 25 mei werd in Hintham het 6e en laatste Brabant Grand-Prix van het seizoen gespeeld, ditmaal georganiseerd door HMC Den Bosch. Zoals gebruikelijk stonden er weer 9 rapid partijen op het programma voor de vijf verschillende leeftijdscategorieën.

Van de Raadsheer speelde Thijs Broeders mee in de E categorie en behaalde met 6,5 uit 9 een knappe derde plaats! Maar de prijzenkast bleek nog niet vol genoeg want nog een beker mocht mee naar Zundert.

Naast het toernooiklassement werd namelijk ook het eindklassement van alle Brabant Grand-Prix toernooien bekend gemaakt. De beste vier resultaten tellen hiervoor mee van de in totaal zes toernooien (Soerendonk, Eindhoven, Roosendaal, Etten-Leur, Tilburg, Den Bosch). Het bleef nog een tijdje spannend maar uiteindelijk mocht Thijs de beker voor de vierde plaats in de Brabant Grand-Prix E in ontvangst nemen. De volledige eindstand is binnenkort hier te vinden: http://www.nbsb.nl/brabantcriterium.php

Hieronder een verslag van vader Justin over het toernooi  in Hintham en de strijd om het eindklassement:

“Het was dit keer zeker weer spannend. Thijs stond na 5 van de 6 toernooien gespeeld te hebben, 4e in het eindklassement en het doel was minimaal deze plek vast te houden. Of te gaan voor de 3e plek (al zou dat heel moeilijk worden. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Na een 1e prijs in cat E vorige grand prix (GP5) lag de lat natuurlijk hoog :-).

De eerste 3 partijen bleken een goede warming up en verliepen volgens plan. 3 punten binnen. De belangrijkste concurrente voor de 3e plek (“overall”) was de vierde ronde aan de beurt. Toen die partij eindigde in een remise stond Thijs gedeeld 1e. Daarna kwamen twee partijen die onverwacht anders liepen zodat in de 6e ronde nog steeds de score 3,5 op het scorebord stond.

De partijen tegen de op papier moeilijkste tegenstanders waren toen overigens wel gespeeld. Dus nog 3 punten te behalen. Dat moest toch te doen zijn. Na ronde 8 was de achterstand ingehaald en stond het 5,5 uit 8. De derde plek op dit toernooi was nu nog mogelijk, maar dat lag niet meer geheel alleen meer bij Thijs. Hij stond op een 4e plek, maar bij winst en bij verlies van een speler in de (huidige) top 3 in het klassement kon hij nog derde eindigen. Al snel bleek dat Thijs zijn winst binnen had. De eindscore werd 6,5 uit 9. Nu was het wachten wat de rest deed…

Gelukkig zat het mee. Thijs werd derde. Hiermee was hij ook zeker van een plek in de top 5 van alle toernooien in het eindklassement. Nog even spannend waar het zou eindigen. Uiteindelijk bleek het een vierde plaats te zijn in het totaalklassement. Met slechts 1 punt verschil met de nummer 3 op de lijst was het een close call. Moe maar voldaan en in de wetenschap dat het tevens de afsluiting voor Thijs was van de E-categorie, reden we met twee welverdiende bekers naar huis. Benieuwd wat het volgend seizoen in de D zal gaan brengen….”

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Thijs Broeders 4e in Brabant Grand-Prix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *