De Raadsheer weer van start

Terwijl de geur van corso nog in de straten van Zundert hangt, begint bij schaakvereniging De Raadsheer in Zundert weer de interne competitie voor de senioren. Een zomer lang hebben de verschillende leden kunnen rusten en zichzelf voor kunnen bereiden op dit nieuwe seizoen. Een nieuwe indeling van de competitie maakt dat er weer volop strijd is op de borden.

Groep 1 is onveranderd gebleven maar groep 2 en 3 zijn samengebracht in een 2a en 2b groep. De spelers zijn gelijkmatig verdeeld over de 2 groepen. Daarnaast is het leuk te vermelden dat er 4 jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de senioren. Wij volgen hun verrichtingen op de voet natuurlijk! Kortom, de kaarten zijn opnieuw geschud en de uitkomst ligt nog helemaal open.

In groep 1 mocht de regerend kampioen Frank Verkooijen het opnemen tegen Leo Rietveld. Leo is na een paar jaar afwezigheid weer terug en hoe! Hij wist het schaakgeweld van Frank goed te pareren en mocht een remise in het wedstrijdboek schrijven. Outsider voor de titel Mitchell Mathijssen mocht het met zwart opnemen tegen de nestor Adrie Domen. Lang ging het gelijk op maar Mitchell kon een klein tactisch overwicht uitbouwen en Adrie moest na 33 zetten opgeven.

In groep 2a zien we jeugdlid Rick Mertens knap winnen van Bernadette Egeric. Rick speelde met een jeugdig enthousiasme waar Bernadette zo van verrast was dat ze er geen antwoord op had. Ook was er een knappe overwinning van Arno van den Hoogen op William Gommers. Op papier mag William een betere speler zijn maar zo ziet u maar dat zoiets niet alles zegt. Proficiat Arno!

De jeugdspelers in groep 2b moeten nog even wachten op hun eerste punten. DamiënVerhaeren verliest van Hannie Hermans en Robbe Nooyens moest zijn hoofd buigen voor voormalig groep 1 speler Jan Vriends. Spannende partij was die van Adrie Gommers en Naomi Han. Adrie had een winnende combinatie in 2 maar ging door zijn tijd waardoor Naomi won. Een gewonnen game maar toch verloren; that’schess!

Mocht u nou denken: “goh, dat schaken lijkt mij wel wat”, dan mag u natuurlijk altijd op donderdagavond langskomen bij Café De Roskam in Zundert om vrijblijvend te kijken. Ook bent u van harte welkom op de open dag van 10.00 tot 12.00 uur op zondag 27 september. Dan is er voor zowel de senioren als voor de jeugd (vanaf 6 jaar) een open dag georganiseerd waarbij u een indruk krijgt van onze vereniging.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “De Raadsheer weer van start

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *