De Raadsheer Schaakt Verder

Op donderdag 24 september was het weer een drukte vanjewelste in de bovenzaal van HCR De Roskam. De derde ronde van de interne competitie werd gespeeld en alle borden waren bezet. Zo’n 40 schakers uit de regio waren weer diep geconcentreerd om uiteindelijk het verlossende “schaakmat!” te kunnen roepen.
In groep 2B heeft koploper Jan Vriends uit Wernhout de eerste klappen moeten incasseren. Meer dan een remise kon hij niet uit zijn partij tegen Naomi Han uit Rijsbergen slepen. Naomi, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Raadsheer, speelde een zeer degelijk spel waar Jan niet doorheen kon komen. Ook uit de jeugdopleiding komt Damiën Verhaeren. Damiën won deze ronde van Jac Hereijgers en kon zo zijn eerste punt scoren. Proficiat Damiën! Zo zien we een kleine kopgroep vormen in groep 2B met Jan Vriends, Kees Luijken en Naomi Han op een gedeelde eerste plaats met 2.5 uit 3.
In groep 2A was de verrassing van de avond Arno van den Hoogen die remise speelde tegen koploper Jos van Ginneken. Arno is daarmee de zogenaamde “angstgegner” van groep 2A. Luuk van Dongen kon geen vuist maken tegen het spel van Willem de Kort. Willem won deze partij dan ook en zette zichzelf daarmee op de nummer 1 positie in de ranglijst met 3 uit 3, gevolgd door Jos van Ginneken, Mark Schraets en Goos Keijl op een half puntje.
In groep 1 zien we koploper Niek Oostvogels zijn leiding met een half punt verstevigen. Een remise tegen Jorrit Havermans was voor hem het maximaal haalbare in deze interessante Franse partij. Adrie van Opdorp was in goeden doen en dat kon Hans van der Linden merken. Hans moest zijn hoofd buigen voor de oud kampioen en daarmee was ook Adrie van de nul af en is de weg naar boven ingezet. Proficiat Adrie! Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van De Raadsheer: www.sv-deraadsheer.nl

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *