SV De Raadsheer Schaaknieuws

De feestdagen staan voor de deur en zo breekt er ook voor de schakers van SV De Raadsheer een korte winterstop aan. Donderdag 17 december werd dan ook de laatste ronde van de competitie afgewerkt. In een bomvolle bovenzaal van HCR De Roskam was de spanning te snijden omdat er veel beslissende partijen werden gespeeld.

In groep 2B mocht de nummer 1 René Roks het opnemen tegen directe tegenstander Adrie Gommers. Adrie staat in het klassement, met twee partijen minder gespeeld, 2,5 punt achter en wilde deze partij maar al te graag winnen. Zo ook René en dat zorgde ervoor dat een spannende partij in remise eindigde. Naomi Han won van Robbe Nooyens en houdt hiermee aansluiting met de top. Jeugdlid Damiën Verhaeren wist te winnen van Hans Breedveld en stijgt langzaam omhoog in het klassement.

Nummer 1 Luuk van Dongen in groep 2A deed goede zaken. Luuk won in een mooie partij van Goossen Keijl en verstevigt hiermee zijn koppositie. Willem de Kort won van Irathush Tharmalingam door een mooie matcombinatie en klimt naar de tweede plaats. Pascal Roos zette zijn weg naar boven door. Hij won van jeugdtalent Rick Mertens en staat daardoor op de achtste plaats.

Terwijl in de groepen 2A en 2B de koplopers geen hele punten lieten liggen, deed de nummer 1 in groep 1 dat wel. Hans van der Linden had geen antwoord op het sterke spel van Johan Goorden. Hierdoor zette Johan zichzelf op de tweede plaats, gelijk met Niek Oostvogels. Niek kwam tegen Mitchell Matthijssen goed weg met een remise. Mitchell stond volgens de computers wel beter maar dan is het altijd nog een hele klus om de winnende zet te vinden, ondervond de jonge Achtmaalse schaker. Onderin groep 1 was dé wedstrijd die tussen Erik Roks en Adrie Domen. Beide heren hebben de punten meer dan hard nodig om degradatie te voorkomen. Verder dan een remise kwamen de heren niet en zo konden ze elkaar de hand schudden.

Bij de jeugd was het zondag 20 december ook de laatste ronde voor de winterstop. In groep 3 kwamen alleen Thijs de Kort en Vince van Loon in actie. De heren probeerden allebei aansluiting te houden met de nummer 1 Bram Oomen. Vince trok deze keer aan het langste eind en ging er met de overwinning vandoor.

Jan de Kort is de nieuwe koploper in groep 2. Hij won in een mooie partij van de oude koploper Jean-Pierre van Overveld die hierdoor zijn eerste verliespartij van het seizoen moest incasseren. Rosa de Groot won van Sem Doomen en blijft voorlopig nog achter Jean-Pierre op de derde plaats staan. Louis van Oorschot staat vierde door een overwinning op Jesse Roos. Matt Voeten klimt langzaam omhoog in het klassement. Hij won van Daan Hennekam en staat nu zevende.

In groep 1 van de jeugd was er maar 1 partij. Hidde Roos mocht het opnemen tegen Willem van Oorschot. Willem had een overwinning nodig om gelijk te komen met nummer 1 Lucas Jansen. Willem van Oorschot bewees eens te meer een lid te zijn van de beste Zundertse schaakfamilie 2015 want hij won van Hidde. Willem zet zichzelf daardoor op de eerste plaats.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *