Shame on me

Allereerst de beste wensen en zo voor 2016 en ook de jaren daarna.
Ik ben in gebreke gebleven met het laatste verslag extern tegen Dubbelschaak. Simpel omdat mijn partij teveel aandacht vergde. Hier volgt een partijfragment waarbij ik het remise aanbod van mijn tegenstander accepteerde. Er moet wel gezegd worden dat er voorafgaand aan de stelling een aanval mijnerzijds plaatsvond, die uiteindelijk niet doorsloeg en me een kwaliteit kostte. Op zo’n moment een remise aanbod voelt als een warm bad.

fragment

Wit (ik) aan zet na Dame x d5, en het remise aanbod van zwart.
Wie ziet de winnende zet voor wit die ik niet zag? Mijn les die ik geleerd heb, en zelf trouwens ook altijd verkondig, ga na een remise aanbod altijd naar de Team Captain, al is het alleen maar om even met een frisse blik terug achter het bord te verschijnen.

Willem

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Shame on me

  1. Een mooie stelling Willem, zo te zien is er in je aanval wat goeds gegaan! Het is lastig om zonder een offer de stelling open te breken ;-). De zwarte koning staat kwetsbaar. Een tijdje gekeken naar h4 omdat het mat dreigt maar dan heeft zwart : 1… H6 2. Dc1 (de dreiging vernieuwen) maar dan g6 en wit behoudt initiatief met Lc3. Het is alleen niet geforceerd uit (denk ik).

    Soms moet je de zetten omdraaien. Direct Lg5+ lijkt me voldoende 🙂 (kh5 2. G4+ kh4 3. Df4)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *