Wie schrijft die blijft

Degraderen uit de hoofdklasse (?), daarna degraderen uit de promotie klasse en daarna in een afgelegen dorp genaamd Zundert komen spelen in de eerste klasse biedt optimisme maar ook angst voor verder verval. Onze tegenstander HMC Calder 3 bevindt zich in deze situatie. Jos en ik bespraken voorafgaand aan de match dat hier ons voordeel lag. Het was als Galliërs tegen Romeinen, of als de IJselmeervogels tegen Ajax. Waarbij de Galliërs en de IJselmeervogels een kans maken door onderschatting van de tegenstander. Waarschijnlijk waren ze wat moe van de reis en wat optimistisch en wilden ze snel weer terug naar huis op hun vrije Zaterdag. Jos had nog het idee om expres met hele domme zetten te beginnen om de superieure valkuil wat dieper te maken.

Echter realistisch gezien waren ze natuurlijk vele malen sterker dan ons en bleken onze hoopgevende gedachtespinsels niet meer als hoopgevende gedachtespinsels te worden. Door het brute force geweld van Hans, het geslepen killer instinct van Eric en de ongeëvenaarde doortastendheid van Jos wisten we er met pijn en wurgen 2,5 punt uit te wringen. Tevens de complimenten voor onze Jan. Die wist met een slimme penning een volle toren te winnen. Uiteindelijk bezweek Jan toch door de combinatie tijdsdruk/ en mindere posities. Desondanks petje af.

Ik heb te weinig van de partijen gezien om er iets zinnigs van op te schrijven, onze tegenstander op bord 1 had dat wel dus verwijs ik je graag door naar hun verslag. http://www.hmcdenbosch.nl/2016/02/raadsheer-2-hmc-calder-3/

Zoals gezegd van het Paardje 1 moeten we het gaan hebben om ons te kunnen handhaven in deze groep. Voor een goed verslag bied ik me aan als negende speler, voor een slecht verslag als 8ste.

Ondanks ons verlies is het wel een gezellige Zaterdag geworden en dat is waar het uiteindelijk om gaat. Bij de relativering dat Magnus de gehele club blind oprolt, kan de belangrijkste motivatie om te schaken op ons niveau eigenlijk alleen maar de gezelligheid zijn . En zeg nou eerlijk, het leven van een Paradijsvogel (Eric) is eigenlijk ook wel iets moois wat je leert na het schaken.

paradijsvogel

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Wie schrijft die blijft

  1. Willem dank je wel. Mijn verhaal over de paradijsvogel was zeker boeiender dan mijn gewonnen (!) schaakpartij.
    Maar om te scoren moet je oefenen. Dat geldt zowel voor schaken als voor de paradijsvogel.
    Zie daarvoor de link naar practice; practice practice die duidelijk maakt dat je niet jong genoeg kunt beginnen met oefenen om later te scoren: http://www.birdsofparadiseproject.org/content.php?page=89 voor de oefening en
    https://youtu.be/1Sj-UdjqlFw voor het resultaat.

    1. Schitterende filmpjes, die tweede helemaal met dat blauwe wisselende patroon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *