SV De Raadsheer Schaaknieuws

Op donderdag 25 februari kwamen de schakers van SV De Raadsheer weer bij elkaar in de bovenzaal van HCR De Roskam voor de derde ronde van de interne competitie. De eerste klap is een daalder waard en daarom zijn deze wedstrijden belangrijk voor de rest van de competitie.

Klapstuk in groep 1 was de wedstrijd tussen Hans van der Linden en Leo Rietveld. Beide heren staan bekend om verrassend en aanvallend spel en dat bleek wel. Helaas voor Hans trok Leo aan het langste eind en kon Leo de winst opeisen. Adrie van Opdorp had met wit moeite met Niek Oostvogels. Niek speelt een sterk seizoen en dat ondervond Adrie die Niek moest feliciteren met de winst.

In groep 2 kon Luuk van Dongen zijn eerste winstpartij in deze helft noteren. Adrie Domen zag een aftrekaanval van Luuk over het hoofd en kon daarna zijn tegenstander meteen een hand geven. Ook Kees van Erk wist zijn eerste overwinning deze helft binnen te slepen door Willem de Kort te verschalken. Terwijl Willem in de aanval was, kon Kees met paard en dame Willem schaakmat zetten. Naomi Han staat op de eerste plaats dankzij haar overwinning op Marc Schraets.

Slechts twee wedstrijden werden er afgewerkt in groep 3. Arno van den Hoogen kon knap winnen van William Gommers en hierdoor valt William net buiten de top 3. Een hele knappe prestatie was er van jeugdlid Sander Nooyens. Hij wist Jan Vriends op remise te houden.

In groep 4 is het de jeugd die de leiding voert. Jeugdlid Damien Verhaeren won van Lia van Hooydonk en jeugdlid Rick Mertens had geen problemen met Bernadette Egeric. Wel moeten zij hun eerste plaats delen met René Verheijen, Ron Been en Kees Boogaard. René won van Corrie Daamen en Ron won van Bernard van Oers.

Bij de jeugd was het zondag 28 februari weer een gezellige boel. In groep 3 zien we Victor Ketelbueters soeverein bovenaan staan. Thijs de Kort probeerde daar verandering in te brengen maar dat lukte hem niet. Brent van Loon won van Ilona Struijs en stijgt daardoor naar de tweede plaats. Femke Oomen won van Cédric Bosch en is zo de trotse dame op de derde plaats. Alexander Nowee wist knap te winnen van Lucas van Wijk.

De spannende wedstrijd in groep 2 was die tussen Daan Hennekam en Chiel Hereijgers. Bij winst was de leiding in de groep de beloning. Chiel Hereijgers had zijn zenuwen het beste in bedwang en pakte de winst. Sem Doomen maakte dankbaar gebruik van de winst van Chiel. Hij won van Matt Voeten en staat nu op de tweede plaats. Jesse Roos pakte zijn eerste punt door te winnen van Thijs Hereijgers.

In groep 1 is Willem van Oorschot onverslaanbaar. Zelfs Jean-Pierre van Overveld kon niks veranderen aan de ongeslagen status van Willem en verloor. Achtervolgers van Willem Daan Broeders en Lucas Jansen konden het op het bord niet eens worden wie de sterkere speler was en zo werd het remise. Hidde Roos won van Jan de Kort en pakt hierdoor zijn eerste punt.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “SV De Raadsheer Schaaknieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *