Interne beker van start gegaan!

Gisteravond is de Raadsheer beker weer van start gegaan. Om half acht stipt (zeer ongebruikelijk voor Raadsheerbegrippen!) werd er geloot voor de eerste ronde die gelijk daarna aanving. Op voorhand was bekend dat er van de tien verliezers van de avond nog vijf zouden worden ingeloot als “Lucky Loser” om het benodigde aantal voor de volgende ronde vol te maken. Of dit een rol heeft gespeeld zullen we nooit weten, maar er was overal op de borden genoeg te genieten.

Ron en Arno waren vroeg klaar met hun partij. Zo vroeg dat ik weinig van de partij heb gezien en een samenvatting dus schuldig moet blijven. Hoe dan ook, het was Ron die won en door naar de volgende ronde kon…

Tycho van Dijk en Jan Vriends voerden een ingewikkeld ogende veldslag waarin Tycho  flink tekeer leek te gaan. Zo hevig zelfs dat hij een blunder maakte die gelukkig voor hem niet door zijn tegenstander werd afgestraft. De klok bracht uiteindelijk verlossing en Jan kon niet anders dan definitief het hoofd buigen (en schudden).

Achter hen zat Jos van Ginneken, vorig jaar nog finalist, en hij won ook relatief vroeg van  Jeugdtalent Rick Mertens. Rick verweerde zich dapper maar het bekerbeest in Jos was los en er was geen houden aan. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Rick een speler van het niveau van Jos aan zijn zegewagen rijgt… Hij kan het de volgende ronde weer proberen omdat hij bij de loting uit de bak met verliezers werd geplukt.

Een andere partij waar ik weinig van heb gezien is die van Herman tegen Jacques. Herman won echter, maar niet getreurd voor Jacques want ook hij is door als Lucky Loser.

Naast Jan en Tycho speelden Willem de Kort en ikzelf een reprise van onze partij van enkele weken geleden (weliswaar met omgekeerde kleuren). Het lef dat Willem destijds toonde door te openen met 1.f3 2. Kf3 bleek ik tot zijn teleurstelling niet te hebben. Willem offerde in het middenspel een pion voor goed tegenspel en kwam met zijn sterke open lijnen gevaarlijk dichtbij winst, maar hij was klaarblijkelijk de teleurstelling van het ontbreken van 1.f3 nog niet te boven en ik kan mij toch opmaken voor de volgende ronde.

In die ronde tref ik Hans Bogaert, die korte metten maakte met Pascal Roos. Ook dit was een spectaculaire pot, vooral van de kant van Pascal. Al vroeg kleunde hij erin met een stuk, dat Hans dankbaar opsnoepte. Een gevaarlijk uitziende aanval ontwikkelde zich rondom Hans’ koning maar een dodelijk paardvorkje maakte daaraan een einde. Hans 1, Pascal 0. Pascals moed werd echter beloond door Vrouwe Fortuna, want hij werd ingeloot als één van de vijf gelukkigen en speelt de volgende ronde tegen Jos van Ginneken.

Dat een remise-eindspel nog wel even remise geschoven moet worden, ondervond Mark Schraets. Hij ging op twijfelachtige manier met zijn koning aan de wandel en Sander Nooyens maakte daar handig gebruik van. Naderhand trok Mark zelf zijn kaartje uit de bak met Lucky Losers, zodat we hem toch nog terug zien bij de laatste 16.

De grootste kraker van deze ronde werd helaas niet gespeeld. Titelverdediger Niek werd aan groep-1 klant Goossen Keijl gekoppeld, maar de partij werd wegens afwezigheid van eerstgenoemde niet gespeeld. Omdat achteraf ook de verliezer van deze partij werd ingeloot hoeft de partij helemaal niet gespeeld te worden.

Luuk van Dongen vertelde mij dat hij ‘s middags reeds teveel had gedronken en mocht dus van geluk spreken dat hij wegens het oneven aantal aanwezigen de vrijkaart voor de volgende ronde verdiende. Daar moest op gedronken worden natuurlijk en volgens mij heeft Luuk zich ondanks het ontbreken van een partij prima vermaakt (zij het ook deels aan de Ice-tea)

Naomi mocht wel spelen en tegen niemand minder dan Johan Goorden kwam zij in een eindspel terecht met remisekansen. Jammer genoeg miste ze zelf nipt de goede voortzetting waardoor het pluspaard dat Johan had toch te sterk bleek.

De enige overgebleven partij uit de eerste ronde is die van Mitchell Matthijssen tegen William Gommers, beiden verhinderd in de eerste ronde. Zij spelen zo snel mogelijk en slechts één van hen gaat door…

Uitslagen op een rij:

Jos – Rick                           1-0 (Rick werd Lucky Loser)
Goos – Niek                       Niet gespeeld (verliezer van deze partij werd geloot als Lucy Loser)
Jacques – Herman         0-1 (Jacques werd Lucky Loser)
Ron  – Arno                       1-0
Sander N – Mark            1-0 (Mark werd Lucky Loser)
Johan – Naomi               1-0
Jorrit – Willem                 1-0
Hans Bogaert – Pascal  1-0 (Pascal werd Lucky Loser)
Jan V – Tycho                   0-1
Mitchell – William          Nog niet gespeeld.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Interne beker van start gegaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *