SV De Raadsheer Schaaknieuws

Het einde van het jaar nadert en zo ook de eerste helft van het schaakseizoen. Tussentijdse degradatie en promotie gaat voor een herindeling zorgen waarna de tellers voor iedereen terug op nul worden gezet. Maar zover is het nog niet. Niet alle partijen zijn gespeeld en de belangrijkste punten moeten nog gewonnen worden.

Koploper Hans van der Linden liep zijn eerste averij op. In groep 1 was het Johan Goorden die Hans wist te verschalken en zo dichterbij komt. Jorrit Havermans won knap van nummer 3 Niek Oostvogels. Hierdoor komt Jorrit op de vierde plaats. Onderin was de match van de avond die tussen Willem de Kort en Adrie van Opdorp. De nummer laatst en voorlaatst namen het tegen elkaar op maar kwamen niet verder dan een remise. Hierdoor is Willem al gedegradeerd. Goossen Keijl won verrassend van Mitchell Matthijssen maar is nog niet veilig. Met een half punt verschil tussen hem en Adrie van Opdorp ligt alles nog open.

Erik Roks is in groep 2 al zeker van promotie. Zijn gelijkspel tegen Jos van Ginneken zorgt ervoor dat de eerste twee plaatsen voor hem gegarandeerd zijn. Op de tweede plaats staat André van der Laar. Hij won van Jan Vriends en heeft zo alles in eigen hand. Met nog 1 partij te spelen heeft André aan een remise genoeg om te promoveren naar groep 1. Jan Vriends is door dit verlies zeker van degradatie. Naomi Han dreigt ook te degraderen. Met nog 3 partijen te gaan, mag ze geen enkel puntverlies lijden.

Bovenin groep 3 spant het erom. Jeugdtalent Sander Nooyens staat nog bovenaan maar voelt de hete adem van William Gommers en Mark Schraets in zijn nek. William won van Arno van den Hoogen en staat tweede. Onderin pakte Rick Mertens een zeer belangrijk punt. Hij kroop door het oog van de naald en won van Pascal Roos. Hierdoor komt hij gelijk met Arno van den Hoogen. Jan Bruens staat net boven de degradatiestreep. Hij speelde remise tegen Herman Krijnen en heeft alles in eigen hand.

In groep 4 staat Hannie Hermans fier bovenaan. Hannie won van Bernadette Egeric en komt zo een half punt los van nummer 2 jeugdtalent Willem van Oorschot. Hans Breedveld op plaats 3 houdt de aansluiting dankzij een overwinning op Damien Verhaeren. René Verheijen staat op een mooie vierde plaats door winst op Corrie Daamen. Bernard van Oers was dichtbij zijn eerste overwinning maar nummer 5 Lia van Hooijdonk wist de partij toch naar haar hand te zetten.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *