SV De Raadsheer Schaaknieuws

Stormachtig weer moesten de schakers van SV De Raadsheer uit Zundert trotseren donderdag 23 februari. Ronde 5 van de competitie stond op het programma. Sommigen moeten nog uit de startblokken komen terwijl anderen al de eindstreep in zicht hebben.

In groep 1 was het Hans van der Linden die zijn eerste punt pakte. Hij versloeg Goos Keijl in een Franse partij. Kanshebber voor de eindzege Niek Oostvogels morste een punt. Hij verloor van Adrie van Opdorp die duidelijk in vorm is.
René Roks is de nieuwe nummer 1 in groep 2. Hij won van Luuk van Dongen en gaat zo aan kop. Jeugdtalent Sander Nooyens nam het op tegen erelid Kees van Erk. Sander speelde een goede partij maar verloor van de ervaren Kees. Adrie Domen en Jos van Ginneken speelde de langste partij van de avond en geen van beiden wilde onder doen voor de ander. Uiteindelijk was het Jos die aan het langste eind trok en won. Voor Willem de Kort wil het nog niet vlotten dit seizoen. Hij verloor van Mitchell Matthijssen en blijft zo stijf onderaan staan.

In groep 3 blijft Pascal Roos ongeslagen bovenaan staan. Hij won deze ronde van Arno van den Hoogen. Jacques Kokshoorn pakte ook weer een puntje mee. Hij won van Robbe Nooyens. Ron Been wist knap te winnen van Hannie Hermans. William Gommers laat merken dat hij nog steeds mee doet voor de titel. Hij won van Willem van Oorschot.

Koploper van groep 4 Jan Bruens kwam niet in actie. Hier maakte Thijs van Opstal dankbaar gebruik van. Thijs won van Jan de Kort en sluipt zo dichterbij de koppositie. Kees Boogaard kreeg revanche van de eerste seizoenshelft en won van Jac Hereijgers. Marina Oorthuys nam het op tegen Corrie Daamen. Een spannende partij die uiteindelijk in het voordeel van Marina uitviel. Ina Asselbergs pakte haar tweede overwinning door te winnen van Damien Verhaeren.

Op donderdag 2 maart speelt SV De Raadsheer haar jaarlijkse handicap schaaktoernooi. Een leuk toernooi waar ieder op sterkte wordt ingedeeld wat speeltijd betreft. We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. Het toernooi begint rond 19.30 bij HCR De Roskam aan de Molenstraat 1.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *