Toppers in Deurne!

img_8218Zondag 9 april werden in Deurne de Brabantse Pupillen- en Snelschaak kampioenschappen gehouden. Een behoorlijk eind rijden vanuit Zundert maar een auto vol Raadsheer jeugdleden lieten zich daardoor niet tegen houden en vertrokken richting het oosten.

Zo speelde Thijs Hereijgers mee in het Pupillenkampioenschap in de F categorie (t/m 9 jaar) en deden Chiel, Willem en Louis mee aan de snelschaakkampioenschappen. Echter eenmaal in Deurne aangekomen bleken niet alleen schaakborden klaar te staan maar ook heel veel side events waar prijzen mee te verdienen waren. Een drukke boel dus, maar gelukkig ook heel veel energie bij de deelnemers!

De Raadsheren gingen goed van start en veel partijen werden gewonnen. Met name voor het snelschaaktoernooi bleek de lange autorit een perfecte voorbereiding, er was immers genoeg tijd om de regels omtrent claimen nog even door te nemen. Altijd handig.

Tussen de partijen door was er tijd voor de side events zoals levend Troyis, blokken bouwen, zo snel mogelijk stukken opzetten met een hoverboard (Louis bleek hier een kampioen in te zijn!) en niet onbelangrijk: kijken als een wereldkampioen. Zien jullie het verschil?

img_8353img_8317img_8228

Natuurlijk bleven de Raadsheren ook geconcentreerd op hun partijen en dat verging ze heel goed. Iedereen bleek dan ook hoog geëindigd te zijn in de eindstand. Willem speelde in de hoogste categorie van het snelschaaktoernooi, de ABC (t/m 20 jaar) en werd hier knap zesde. Chiel en Louis speelden in de DE (t/m 12 jaar) en zij behaalden zelfs allebei het podium! Chiel op de 2e plek en Louis 3e.

Thijs was als enige Raadsheer te vinden bij het Pupillenkampioenschap, waar hij zeer goed speelde. Enigszins verbaasd mocht hij dan ook het brons ophalen aan het eind van de middag en dat niet alleen hij kreeg ook een NK plaats! Een hele knappe prestatie die nog maar 3 Raadsheren eerder hebben behaald, gefeliciteerd Thijs!

(foto’s door Ger Dekker, alle foto’s en eindstanden zijn te vinden op: https://nbsbtoernooi.wordpress.com/ )

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Toppers in Deurne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *