Luuk van Dongen ranselt ook leraar af

Er werd afgelopen donderdag weer met het mes op tafel geschaakt bij het Wapen van Zundert. Luuk van Dongen is, zoals eerder al op deze plaats gemeld, verrassend sterk aan de competitie begonnen door 3 sterke tegenstanders te verslaan. Ook deze week had hij geen kind aan zijn opponent. Luuks docent (!) Jorrit Havermans ontwikkelde een aanval die door Luuk zonder problemen werd afgeslagen, waarna de leerling zijn leraar nekte met een schijndameoffer op h1. Met 4 uit 4 tegen sterker geachte tegenstanders kan niet meer van toeval worden gesproken, Luuk heeft zich enorm ontwikkeld in de zomermaanden en heeft inmiddels aangeboden Jorrit in het vervolg les te geven. Hans van der Linden kon dus maar beter winnen van Johan Goorden om in het spoor te blijven, iets dat hij laat op de avond ook wist te doen. In de middenmoot eindigden Leo – Andre en Rene – Jan van den Berg nog in remise.

William Gommers is terug na zijn zomerstop, en hoe! Hij hield met mooi spel Willem de Kort op remise. Willem is nog altijd koploper in groep 2 maar op een half punt gevolgd door Adrie Gommers die Mark Schraets versloeg. Jan Vriends haalde een vol punt tegen Dennis Roelands en Jacques Kokshoorn won knap van Kees van Erk.

In groep 3 speelden er weer twee jeugdspelers een onderlinge strijd. Willem van Oorschot won materiaal en versloeg Jan de Kort. Ons ietwat oudere jeugdlid Ron Been won ook zijn derde partij en staat nu soeverein bovenaan. Jan Bruens verloor namelijk van Herman Krijnen en blijft daarmee op 2 uit 3 steken. Hannie Hermans en Thijs van Opstal speelden remise.

In groep 4 begint zich ook een mooie strijd af te tekenen. Daniel Rosiac en Lars van Opstal wonnen hun beider partijen en een half puntje scheidt de heren op plaatsen 1 en 2. Beiden doen voor het eerst mee aan de interne competitie en laten gelijk zien het niveau goed aan te kunnen! Tot slot ging Jac Hereijgers onfortuinlijk onderuit tegen Hans Breedveld. Jac won een dame, maar werd door sterk spel van Hans toch nog in de problemen gebracht. Het was een mooie pot van beide kanten maar Hans’s aanval bleek niet te stuiten.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Luuk van Dongen ranselt ook leraar af

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *