Het waren 2 mooie uren.

 • Het begon als een mooie zaterdagmiddag. Het zonnetje scheen en het was tijd voor de laatste ronde van het seizoen tegen Veldhoven 1 die ongeveer 350 rating punten hoger waren per bord. Ik zal de motivatie van iedereen even kort samenvatten met een quote van Erik: “Wie bedenkt het om nou nog te schaken!?! Speel toch een ronde meer in januari ofzo, ik zit nu liever Leffe’s te zuipen op een terras dan dat ik een potje ga schaken”. Gelukkig had de rest er wel zin in en toen de tegenstanders na Tycho, ja jullie lezen het goed, Tycho was niet als laatste aankwamen, konden we beginnen. Niek had ons geïnstrueerd om te doen wat we wilden en als je een beetje eergevoel had er toch nog een goede partij van te maken. Als je er geen zin in had, mocht je remise aanbieden en bier gaan drinken op het terras. Die afweging was voor sommigen snel gemaakt.

  Het begon allemaal volgens het ontbrekende plan. Niek (1893) speelde een degelijke partij tegen Frans Wolferink (2075) op bord 2. In een stelling waar niks aan de hand is speelde zijn tegenstander de meest verschrikkelijke zet in de stelling, wat een mogelijke mat in twee opleverde. Wonderbaarlijk genoeg zag Niek het ook en stonden we 1-0 voor. Ik hoef niet uit te leggen dat iedereen jaloers na deze mannen keek omdat ze al op het terras konden gaan zitten.

  Adrie (1762) wilde hem graag gezelschap gaan houden en zijn stelling bood hem daarvoor ook genoeg mogelijkheden. Adrie keek naar 10 zetten al naar een klote stelling, maar wel naar het vrolijke gezicht van Huub Schenning (1998) en  besloot het maar op te geven en van het weer te gaan genieten. 1-1.

  Op bord 4 speelde ikzelf (1656) tegen Erik van Eijndhoven (2076). Ik kwam al snel 1 Hoegaarden voor in een Franse stelling. Mijn tegenstander bestelde er ook een waardoor ik mijn voordeel kwijt was. Drie bier later was er veel gebeurt wat ik niet ga vertellen want dat boeit toch niet. Eindresultaat was dat Erik een paard weggaf, net als de partij. 2-1 en dat we samen bier gingen drinken.

  Op bord 8 speelde Frans (1870), de topscoorder, een dijk van een partij tegen Hans Brave (1890). Al vond ik hemzelf niet heel fijn staan, wisten we dat het goed ging komen. Even later kwam Frans dan ook gezellig op het terras zitten en nam hij 1 punt mee.

  Op bord 6 zat onze Erik (1725) tegen Jan Peters (1862). Ik heb er niks van gezien, alleen dat het remise was. 3,5-1,5 en het was nog maar 3 uur. Zit er een stunt in voor de Raadsheer tegen dit sterke team?

  Waarschuwing: ben je een gevoelige lezer, heb je een zwakke maag of kun je niet tegen bloed? Lees dan niet verder.

  Inge (1567) speelde tegen Tim van Hellemont (1948). Na 5 zetten stond ze al verloren volgens de omstanders, maar ze kon het toch rekken. We hebben haar herhaaldelijk gevraagd of ze een knoopje los kon doen om toch een (half) punt binnen te halen. Helaas luisterde Inge niet en verloor ze. 3,5-2,5.

  Tycho (1844) speelde tegen Alan van der Heijden (2318). Alan was speciaal van stal gehaald om Tycho een lesje te leren, het was namelijk Alans tweede partij pas. Tycho bood lang weerstand maar moest helaas capituleren. 3,5-2,5.

  Onze hoop was gevestigd op Luuk (1446) op bord 5 tegen Gerrit Bruggeman (1958). Toen we Frank afgelopen donderdag vertelde dat Luuk in groep 1 speelt, Hans op remise, Leo van het bord heeft geveegd en lange tijd bovenaan heeft gestaan, moest hij even lachen. Waarop hij droog reageerde: “het is echt tijd om terug te komen want deze wantoestanden kan echt niet”. Gesteund door deze opmerking nam Luuk het op tegen Gerrit. Wat Gerrit wist, was dat Luuk een date had en om kwart over 6 ‘iets’ moest gaan doen met ‘iemand’. De partij duurde daardoor ook het langst, waarbij Erik droogjes opmerkte dat je een blunder goed moet voorbereiden, bleef Luuk zwoegen. Het werd vier uur en Luuk werd nerveus. Het werd half 5 en nog nerveuzer. Om kwart over 5 gaf hij uiteindelijk maar op, wat hij met zijn stelling ook eerder kon doen. Vrouwen boven teambelang, bedankt Luuk  3,5-4,5.

  Ondanks de nederlaag heeft volgens mij bijna iedereen wel een gezellige middag op het terras gehad met de nodige hoeveelheid (speciaal)bier. We hebben 3,5 punt meer gehaald dan dat we op rating zouden halen en wie geld had ingezet op deze uitslag bij de bookmakers had nooit meer hoeven werken. Jammer genoeg zijn we door deze uitslag geen kampioen geworden, niet gedegradeerd en hebben we ook geen theoretische kans meer om dit te bereiken.

  Bij deze de bijdrage van de gelegenheidsreporter, en ik hoop net als u dat Jeroen er volgende keer weer bij is want dit verslag slaat natuurlijk nergens op.

   

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Het waren 2 mooie uren.

 1. Mooi verslag Mitch, als je een lekker wijf was zou ik je zoenen. Trouwens ook als je een minder lekker wijf was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *