SV de Raadsheer schaaknieuws wk 39

Op voorhand belooft dit schaakseizoen in groep 1 van SV de Raadsheer een titanenstrijd op te gaan leveren tussen ongetwijfeld de Raadsheers beste schaker – Hans van der Linden, en de zich goed ontwikkelende Niek Oostvogels. Niek, die de magische ratinggrens van 2000 ELO-punten begint te naderen draait de laatste jaren erg goed mee in de top en was er al eens dicht bij Hans van de troon te stoten. Afgelopen donderdag had Niek een grote kans om zichzelf op voorsprong te zetten doordat Hans verloor van Jos van Ginneken. Een zeer knappe overwinning van Jos! Niek wist echter geen gebruik te maken van deze kans, doordat hij zelf een lastig eindspel verloor van Willem de Kort. Jonge hond Luuk van Dongen is daardoor voor het 2e jaar op rij koploper vroeg in het seizoen, hij won van Jan Vriends. Verder won Jorrit Havermans nog van Adrie van Opdorp en werd er vroeg naar de bar gesmacht door Johan Goorden en Andre van de Laar, die een snelle remise overeenkwamen.  

In groep 2 is Rick Mertens als een speer begonnen. Hij won ook deze week weer zijn partij en staat daarmee na 3 wedstrijden ongeslagen aan kop van groep 2! Rick heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al ervaring met het winnen van prijzen bij de Raadsheer, dus hij zal niet snel van zijn stuk worden gebracht door deze mooie uitgangspositie. Ron Been en Adrie Gommers speelden beide een degelijke pot en dat uitte zich ook in de score. Ook Kees van Erk en Thijs van Opstal speelden remise, door onvermijdelijke herhaling van zetten na een tactisch aantrekkelijk steekspel. De enige andere overwinning in de groep kwam op het conto van Adrie Domen die met al zijn ervaring de knap vechtende Hannie Hermans verschalkte.

In groep 3 werden 2 wedstrijden gespeeld. De dames Lia van Hooijdonk en Bernadette Egeric streden voor een overwinning tegen twee toppers in de groep. Respectievelijk Arno van den Hoogen en Herman Krijnen wisten hun partijen naar zich toe te trekken maar moesten daartoe aardig aanpoten. Arno is daarmee zijn seizoen goed begonnen en nestelde zich naast Lia op de 3e plaats. Herman Krijnen en Jan de Kort staan eveneens zonder puntverlies op plaatsen 1 en 2. Een heerlijk spannende start dus in alle 3 de divisies!

Afgelopen zondag startte ook de Raadsheer jeugd weer met hun schaaklessen & jeugdcompetitie. In de jeugdcompetitie wordt dit najaar door alle spelers in één groep gespeeld met extra prijzen voor de verschillende niveaus. De zussen Ilona & Cindy Struijs maakten een vliegende start door te winnen van respectievelijk Thijs Hereijgers en Louis van Oorschot. Ook Tygo Elst, Thijs de Kort, Senne Wellens en Cédric Bosch konden een vol punt bijschrijven. Victor Ketelbueters en Rosa de Groot speelden een spannende partij en kwamen remise overeen. Ook de jongste speler van de club Boaz Bronkhorst wist een remise uit het vuur te slepen tegen Geoff van Peppen.

Volgende week gaan de competitie en schaaklessen natuurlijk weer verder! Heb jij ook interesse om hieraan mee te doen stuur dan een mailtje naar info@sv-deraadsheer.nl

 

Inge & Jorrit

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *