Uit de Bode wk 43

Johan Goorden wint het jaarlijkse kloktoernooi.

 

Maar liefst 31 schakers meldden zich afgelopen Donderdag om mee te spelen met het jaarlijkse kloktoernooi. Buiten de normale regels van het spel zijn er tal van originele varianten bekend om het spel op een andere manier te spelen. Vaak leidt dat tot hilarische situaties of mindere schakers die plotseling kampioen worden. Dit niet ten nadele van Johan want die behoort toch wel tot de toppers. De jeugd was ook uitgenodigd en waren met 7 spelers present.

 

Dit jaar werd gekozen voor een tijd van 2 minuten per persoon per partij, echter bij iedere zet krijgt een speler er weer 5 seconden bij. Door deze formule lijkt een partij vaak te eindigen door tijdnood maar wordt dat weer uitgesteld door krankzinnig snel te zetten en zo tijd op te bouwen met de extra secondes per zet.  Razendsnel wordt er geschoven, ongeoorloofde zetten worden met verlies afgestraft, en soms vliegen er ook wat glazen van de tafels (Leo 🙂

 

Op de 2e plaats eindigde de voorzitter Jorrit Havermans, en op de 3e plaats Richard Pijl. Richard is een nieuwkomer bij de Raadsheer en blijkt veel schaaktalent in huis te hebben. We houden hem in de gaten. Thijs van Opstal en Lars Vermeiren, 2 jeugdige spelers die beiden 6 partijen, zeer knap wisten te winnen. Cindy en ILona Struijs, 2 jeugdspelers, verlieten met 5 en 4 punten met opgeheven hoofd het strijdtoneel. Gedesillusioneerd zochten na afloop nog een aantal schakers de gezelligheid aan het barretje.

 

Aanstaande Donderdag is het weer een reguliere clubavond voor de senioren. 33 schakers verdeeld over 3 groepen strijden daar weer verder voor promotie of de beker voor het kampioenschap. Kom gerust eens kijken, en raak ook besmet door het prettige schaakvirus.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *