Van Londen naar Breda… (Baronie D – Raadsheer B)

De afgelopen weken hebben een aantal vragen jullie natuurlijk bezig gehouden. Wanneer gaat het nu eindelijk sneeuwen? Wie gaat er expeditie Robinson winnen? Wie is toch die mysterieuze man van Zundert die zowel bij de Raadsheer als Caïssa heeft gespeeld? Wie zijn de secondanten van Carlsen tijdens het WK? En ten slotte wie gaat het WK schaken winnen? Aan het einde van het verslag hebben jullie als het goed is antwoord op die drie laatste vragen. Voor die andere vragen, moet je niet bij mij zijn.

In het vorige verslag ging het natuurlijk over die mysterieuze man van Zundert. Niemand heeft het uiteindelijk goed geraden, dus de prijs van een keer meedoen bij ons op bord 5 of een heerlijk glas water blijft staan voor een eventuele nieuwe prijsvraag. De mysterieuze man van Zundert was natuurlijk Sander van Zundert. Oud jeugdlid geweest, maar schijnbaar door iedereen vergeten. Dan het antwoord wie er het WK schaken heeft gewonnen. Mensen die de Volkskrant hebben, kunnen er mogelijk iets van meegekregen hebben aangezien dat volgens mij de enige krant is die aan iedere wedstrijd wel aandacht schonk. Mensen die deze krant niet hebben, je hebt weinig gemist en de winnaar in de Volkskrant was hetzelfde als op ieder Internet artikel: Carlsen. En dan antwoord op die laatste vraag: die secondanten. Carlsen probeert natuurlijk dit geheim te houden, maar wij mogen nu eindelijk onthullen wie het zijn. Jullie vragen je af waar wij deze informatie vandaan hebben? Pascarlsen speelt namelijk al een aantal wedstrijden bij ons mee op bord 4…

Het begon een lange tijd terug, maar 1 maand geleden echt intensief met onze voorbereiding voor de WK match tegen Caruana. Allerlei openingen, eindspellen, middelspellen etcetera werden bekeken. We hadden echter alleen geen aandacht besteed aan de wedstrijd na de WK match, die tegen de Baronie D. Toen we de ochtend na het winnen van het WK wakker werden met een onmenselijk grote kater, moesten we ons nog gaan voorbereiden op de Baronie. Afgelopen maandagavond zijn we dan ook overgevlogen vanuit Londen naar Breda airport om daar opgehaald te worden door niemand, want we waren vergeten om even te bellen. Nu echt al mijn inspiratie erop is, en ik zeker weet dat niemand meer leest is het tijd voor de uitvoerige partij analyses.

 

Op bord 1 speelde de captain van het secondantenteam van Pascarlsen, Mitchell. Hij speelde tegen de team Kapitany van de Baronie. Kapitany speelde een onorthodoxe Siciliaan en gaf na de wedstrijd aan dat hij op zet 2 wel al kut stond. De gespeelde zetten: 1. E4 – C5, 2. PF3 – A6. Hij wist alleen nog niet dat het nog kutter ging worden en Fritz ging binnen 10 zetten na +4, in de volgende 10 zetten na +8, en op zet 21, na alle hoeken van het bord gezien te hebben, gaf Karoly maar op. Hij stond ondertussen een toren tegen een pion achter en een ongelooflijke kutstelling (zie de afbeelding).

Op bord 2 speelde René. Pascarlsen heeft René gevraagd voor zijn secondanten team omdat René een kenmerkende schaakstijl heeft. René zet zo snel mogelijk het hele bord in de fik, en wanneer de tegenstander het dan probeert te blussen, vervangt hij snel het bluswater met benzine. Dit klinkt heel spectaculair, zijn partij was het tegenovergestelde. Een saaie pot, die René helaas verloor door een knulligheidje. Kan gebeuren, volgende keer beter.

 

Op bord 3 zat Mark. Pascarlsen heeft Mark aan zijn secondantenteam toegevoegd omdat Caruana nog nooit van Mark heeft verloren. Dit gegeven maakte Mark heel erg gewillig, omdat Caruana Mark ook wilde omdat hij ook nog nooit van Carlsen heeft verloren. Uiteindelijk had onze Noor meer geld, waardoor Mark koos voor Carlsen. Mark kwam in een ingewikkelde stelling terecht waar hij een paar pionnetjes achterstond, maar wel iets actiever. Dit werden een paar pionnetjes en minder actief. Dit werden een paar pionnetjes en een kwaliteit en dit werd uiteindelijk een nul.

 

Op bord 4 zat Parcarlsen himself. Pascarlsen speelde volgens mij de identiek zelfde partij als de vorige externe wedstrijd, alleen had nu geleerd van zijn fout van de vorige keer. Hij ging er weer vol aanvallend in en lette deze keer goed op dat hij geen stukken weggaf. Maar… Wie de WK match heeft gevolgd kan het resultaat natuurlijk al invullen. Wie de WK match niet heeft gezien, het werd remise. We waren Pascarlsen helaas vergeten te instrueren dat er nu geen tie-break was waar hij zijn tegenstander met Rapid van het bord kon timmeren.

 

Mensen die goed kunnen tellen zien nu dat we maar 1.5 punt hebben gehaald, wat natuurlijk 0 matchpunten betekend. Dit is natuurlijk klote, maar aan de andere kant een WK titel is toch veel meer waard dan zo’n onbenullig potje tegen de Baronie…

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *