SV de Raadsheer Schaaknieuws

De meeste partijen van het speelschema van 2018! zijn gespeeld. In elk van de drie groepen moeten nog een paar achterstallige partijen geschaakt worden voordat de eindstand opgemaakt kan worden en de pikorde voor de 2e seizoenshelft bekend is. Wel zijn alle kaarten al zo goed als geschud. Zo is Hans van der Linden op ongenaakbare wijze met 9! punten uit tien wedstrijden als eerste in groep 1 geëindigd. Hij verloor alleen op 20 september van Jos van Ginneken die juist in die periode zo goed als onverslaanbaar was. Maar die topvorm heeft Jos geen maanden kunnen vast houden. Vorige week donderdag verloor hij van Jorrit Havermans. Onderaan in groep 1 is het spannender dan bovenaan. Jan Vriends gaat weer terug naar groep 2, dat stond al een paar weken min of meer vast, maar wie hem als 2e degradant gaat vergezellen, is nog maar de vraag. Wordt het Jan van den Berg, Erik Roks of de aan de competitie goed gestarte maar daarna terug geworpen Luuk van Dongen! Roks speelde zich vorige week zo goed als veilig door in een onvervalst degradatieduel Van Dongen te verslaan. Daarmee duwde hij Luuk nog verder in de penarie. Van den Berg kon niet profiteren want hij verloor van de sterk spelende Niek Oostvogels. Wie zal het hoofd moeten buigen, Van Dongen of Van den Berg? De ontknoping is aanstaande.

In groep 2 heeft Richard Pijl een scoringspercentage van, let op, 100%!!! Acht gespeeld, acht punten. Van zo’n score krijg je toch alleen maar natte dromen. Pijl won van Pascal Roos. Roos zat al in degradatiezorgen maar zit na deze nul nog meer in diepe shit. Om degradatie naar groep 3 te voorkomen moet hij zijn laatste partij van Rene Roks winnen. Als dat gebeurt, vliegt Hannie Hermans er uit. Hermans is uitgespeeld en kan alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Roks (Rene, en oudere broer van Erik) won in een puddingpartij van William Gommers. Gommers zal in groep 3 zichzelf moeten zien te herpakken.

En dan het mooiste nieuws van deze week: Herman Krijnen promoveert van groep 3 naar groep 2! Krijnen is eigenlijk lange afstand hardloper. Dat zit hem in de genen Hij draait er zijn hand niet voor om om 100 km of meer de longen uit zijn tengere lijf te lopen. Als mentale afleiding is hij ooit gaan schaken en die combinatie bevalt hem zo goed dat het nu maar de vraag is waar hij het fanatiekst in is: rennen of stilzitten! Maar feit is dat hij eind januari zijn opwachting in groep 2 gaat maken. Een knokker en doorzetter als Herman Krijnen kom je zelden tegen. En dat kan hem wel eens punten gaan opleveren in groep 2.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *