RSG C – Raadsheer B

Nog 3 ronden te gaan en Raadsheer B is nog steeds in de racé voor de titel. De volgende hindernis die genomen moest worden was RSG C. Tegen RSG voelt het altijd alsof je thuis speelt vanwege de vele bekende gezichten. Waarvan de 8 man die tegen elkaar ging spelen, er 4 lid zijn van RSG, 5 lid zijn van de Raadsheer, en 1 lid is geweest van de Raadsheer, kan je natuurlijk wel raden dat deze wedstrijd ging aantonen waar de echte loyaliteiten liggen. Enfin, om een heel lang slap verhaal kort te maken: de partijen.

Op bord 1 speelde ikzelf tegen de Roosendaalse Schaak Giri: André van de Laar. Wie André een beetje kent, kent ook het resultaat: remise.

Op bord 2 speelde Jan, onze invaller, tegen de Roosendaalse Schaak Gemenerik: Jacques Smits. Begrijp me niet verkeerd, Jacques is hele aardige en vriendelijke man. Maar toen hij op zet 14 een paard en een loper van Jan vorkte met een pionnetje, wilde ik hem graag tegen zijn schenen trappen. Jan vocht dapper, maar moest helaas buigen op het einde. Waardoor Jacques de overwinning binnen haalde.

Op bord 3 speelde Marc tegen de Roosendaalse Schaak Genieter: Frank Rockx.  Wie tegenover Frank zit, ziet hem altijd genieten tijdens zijn potten en tegen Marc was dit niet anders. Totdat! Marc greep elegant zijn dame op en mepte het paard van Frank, die verdedigd stond door een pion (!!), er genadeloos af. Iedereen keek vol verbazig wat er gebeurde. Wat gebeurde hier!?! Offerde Marc nu een dame, waar is de compensatie zult u denken? Die compensatie stond achter die pion, een heerlijke ongedekte zwarte dame. Frank had op het eind nog een randpion over die vakkundig door Marc weggehaald werd en hij de enige overwinning binnen haalde voor Raadsheer B binnenhaalde die avond.

Op bord 4 speelde onze Pascal tegen Roosendaalse Schaak Genootschap Captain: Hans Ravenstein. Toen ik in de auto naast Pascal zat zei hij dat als hij met zwart moet spelen het toch altijd wat rustiger aandoet, dan dat hij met wit speelt. Het verbaasde mij dan ook dat hij op zet 1 (!!) meteen een pion offerde. Dit is een zet eerder dan dat hij normaal met wit doet. We lieten hem zijn gang maar gaan en Pascal kreeg uiteindelijk een mooie partij. Helaas kon het niet afgemaakt worden op het einde en eindige het in een remise.

Met deze 2-2 uitslag zijn we nog steeds in de running voor het kampioenschap, net als RSG. We zijn nu wel afhankelijk geworden van andere teams, net als RSG. Degraderen lukt niet meer, net als RSG, die doelstelling is op zijn minst bereikt. De volgende partij is thuis tegen de Baronie, niet zo als RSG, waarbij ik op zijn minst een 4-0 overwinning verwacht.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *