Succesvolle schaakweek bij De Raadsheer maar maatregelen waren nodig tegen coronavirus.

Een week met twee gezichten. Er werd in verschillende competities volop geschaakt maar het coronavirus dwong de club ook tot het treffen van de eerste maatrelen. Het is daarom bij de senioren voorlopig niet meer verplicht om voor aanvang van de partij elkaar een hand te geven. Een “voetje” of een “elleboogje” nemen razendsnel over heel de wereld de plaats van een handdruk in.  De jeugd werd harder getroffen door corona. In Sint-Oedenrode werd afgelopen zondag het Brabants Jeugd Teamkampioenschap afgelast en de jongelui moeten hopen dat de Baronie Cup a.s. zondag zal doorgaan! En de jeugd van De Raadsheer deed het zo goed. Ze haalden veel prijzen binnen maar nu is het maar afwachten of deze noodzakelijke onderbreking geen negatieve invloed op de vorm zal hebben.                                                                                          

Maar De Raadsheer laat zich door corona nog niet helemaal uit het veld slaan.  Vorige week donderdag stond in Het Wapen van Zundert in de Katerstraat de vijfde ronde van de bekercompetitie op het programma. En die werd gewoon gespeeld. “De beker” is populair onder de bijna 50 deelnemers. Toch waren er veel afmeldingen door vakantie en ziekte zodat er “slechts” 17 partijen gespeeld konden worden. Jacques Kokshoorn valt het meest op in deze bekerstrijd. Met vier uit vijf staat hij bijna bovenaan. Alleen Hans van der Linden doet het met 4,5 punt ietsje beter en Jacques nestelt zich na zijn overwinning tegen Jan de Kort gewoon tussen grote namen als Niek Oostvogels en Daan van Dongen. Maar De Raadsheer gaat Kokshoorn helaas verliezen. Hij verhuist binnenkort richting Rotterdam en dan wordt het lastig schaken in Zundert. Revelatie Lars Vermeiren moest een stapje terug  doen. Lars is eigen kweek en is een getalenteerd schaker. Met drie uit vier ging hij vol voor het klassement maar notabene zijn maat Luuk van Dongen, ook al zo’n topper uit de Raadsheervijver, zette hem weer met beide benen op de grond. Lars blijft op 3 punten staan, Luuk gaat hem met 3,5 punt voorbij. Rick Mertens, Mark Smolders, hij weer, en Jan Vriends hebben ook 3,5 punt uit vijf wedstrijden en vechten de laatste twee ronden ook nog voor een podiumplaats. De rest van het veld, zo’n 40 mannen en vrouwen, kunnen niet anders meer dan hun eindresultaat een draaglijk aanzien proberen te geven.                                            

Vorige week zaterdag werd er in Het Wapen ook nog voor de externe bondscompetitie gespeeld. Alle drie de teams van de Raadsheer, achttallen, speelden thuis. Het 1e won met 4,5-3,5 van De Giessen en Linge uit Gorinchem en omliggende gemeenten. Een zeer belangrijke overwinning die hopelijk genoeg zal zijn voor behoud in de 4e klasse. Het 2e won een stuk royaler, tegen De Drie Torens uit Tilburg werd het 6,5-1,5. En het 3e maakte het seizoen goed omdat ze hun eerste overwinning boekte. Ze staan op de kaart want De Ivoren Toren uit Rotterdam werd met 5,5-2,5 ruim verslagen. Dubbel feest eigenlijk want het was voor de eerste keer dat alle drie de teams van De Raadsheer op dezelfde dag wonnen. En dat nog wel in eigen huis.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *