Clubvrouw van het jaar 2020!

Hier zit ze dan, onze Bernadette, verkozen tot clubvrouw van het jaar! 

Detje was er afgelopen donderdag tijdens de ledenvergadering niet bij, en kon dus net als andere afwezige leden, niet horen waarom zij dit jaar recht heeft op deze felbegeerde beker. 

In het jaar 2020 iemand kiezen is anders dan anders omdat het overstemd wordt door dat akelige virus. Van blijdschap is tijdens zo’n periode niet veel sprake en de digitale competitie als alternatief heeft niet de jeu die je normaal gezellig samen hebt. Bernadette vormde in deze tijd een lichtpuntje, de vrolijke schaakster geniet zichtbaar van haar partijen en ook daarna is het met haar altijd een gezellige boel. De plaatsvervangende digitale competitie werd ook iedere keer opgeleukt doordat ze tot de laatste seconde wachtte met inloggen, met de hoop de eerste partij geen tegenstander maar wel een punt te hebben. (dit werd overigens stellig door haar ontkent). Verder is ze in de app groep een vrolijke gangmaker en neemt ze plaats aan tafel als er iets georganiseerd moet worden. Het stoffige imago dat een schaakvereniging heeft van oude mopperende grijze mannen wordt door haar in alle opzichten ontkracht.

 

Ik heb de beker bij haar thuis mogen overhandigen. Ik werd hartelijk ontvangen door haar en haar partner in een gloednieuwe stulp. De overdracht van de beker vond plaats met ongeveer dezelfde bewoordingen als tijdens de ledenvergadering, Detje was zichtbaar blij met deze prijs. Ik had me voorgenomen van de gelegenheid gebruik te maken en er een kort interviewtje aan te plakken. Met de volgende 5 vragen aan haar krijgen we nog een beter beeld van onze clubvrouw.

 

Wanneer ben je begonnen met schaken en van wie heb je het geleerd?

Ik ben op jeugdige leeftijd begonnen met schaken en ik heb het geleerd van mijn vader en van mijn broer.

 

Wat was je beste en wat was je slechtste partij?

Mijn beste partij was tegen die nieuwe speler, ik ben even zijn naam kwijt.

(Mark Smolders) Hij is echt veel sterker maar toch won ik van hem.

Mijn slechtste partij, haar naam weet ik ook niet, hahahaha (Mia van Baarsen)

Haar heb ik zwaar onderschat en naar mijn gevoel daardoor verloren.

 

Hoe ga je om met winst en verlies?

Daar ga ik heel goed mee om, het is belangrijk voor mij dat ik een fijne  wedstrijd speel. Ik ben er dan echt even uit en geniet van het spel. Als dat het geval is maakt de uitslag me niet zoveel uit.

 

Als je jezelf een cijfer moet geven voor het schaken, welk cijfer wordt dat dan?

Een 10 ! Gewoon een 10 omdat ik het zo graag doe.

 

En dan nu de laatste vraag als vrolijke afsluiter, als je iemand met deze beker op zijn hoofd mocht slaan, wie zou dat dan zijn?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Detje heeft hier 3 namen genoemd die ik vanwege het positieve beeld toch maar even niet ga vermelden, laten we het erop houden dat ze niet gecharmeerd is van slechte verliezers.

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Clubvrouw van het jaar 2020!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *