Corrie Daamen schiet op het schaakbord uit haar slof

Al in de derde speelronde, die vorige week donderdag in café/zaal Het Wapen van Zundert gespeeld werd, is de schaakcompetitie ontbrand. Niet dat de eerste twee ronden saai of slaapverwekkend waren, helemaal niet, maar vorige week sloegen de vlammen zich om de schaakborden heen.  Cindy Struijs weet na twee overwinningen nu ook hoe het voelt om te verliezen. Ze werd er door Marijn ten Velde vakkundig afgemept.  Marijn heeft nog maar twee i.p.v. drie partijen gespeeld maar zijn scoringspercentage  is wel 100%. Ron Been, bijvoorbeeld, heeft 2,5 punten uit 3 maar staat toch tweede omdat hij een scoringspercentage van 83,3 heeft. En Cindy staat niet alleen nog op de 3e plaats maar ook weer met beide jonge benen op de grond. We zijn benieuwd of ze na deze tegenvaller weer aan het winnen slaat.  Maar het was Corrie Daamen die tot “woman of the match” werd  uitgeroepen. Het ging niet vanzelf en het bleef maar duren en duren, tot laat in de avond, maar uiteindelijk kreeg ze er Mark Smolders toch onder.  Ze was doodop, alle energie was uit haar lichaam verdwenen, maar de overwinning maakte het allemaal een stuk dragelijker. Smolders zal zich niet veel beter hebben gevoeld maar hem kennende zal hij zich door deze tegenslag niet zo gauw uit het veld laten slaan. 

Herman Krijnen was niet op zijn best aan de competitie begonnen. Na twee ronden stond hij nog met zero points maar in Lars van Opstal had hij de ideale loting getroffen om van die hatelijke nul af te komen. Krijnen won dus en staat na drie ronden ook op het scorebord. Ook Richard Pijl leverde een geweldige prestatie af. Pijl schuurt al lang tegen de top van De Raadsheer aan maar na zijn opvallende zege op Niek Oostvogels, toch één van de favorieten voor de titel, mag hij zich gerust tot de absolute top gaan rekenen. Pijl pakte tussen de bedrijven door ook maar meteen de koppositie in groep 1. De 3e speelronde was er dus ééntje om te onthouden. De strijd om de punten is nu echt begonnen.

Uitslagen groep 1: Richard Pijl- Niek Oostvogels 1-0. Jos van Ginneken- Adrie van Opdorp 0,5- 0,5. Luuk van Dongen- Thijs van Opstal 1-0. Groep 2: Jorrit Havermans- André van de Laar 0,5- 0,5. Jan van den Berg- Adrie Gommers 1-0. Kees van Erk- Adrie Domen 0,5- 0,5. Herman Krijnen- Lars van Opstal 1-0. Groep 3: Cindy Struijs- Marijn ten Velde 0-1. Ron Been- Bernadette Egeric 1-0. Corrie Daamen- Mark Smolders 1-0. Tygo Elst- René Verheijen 1-0. Jac Hereijgers- Ina Asselbergs 0-1.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *