Thijs van Opstal hard op weg naar groep 1

Vorige week donderdag maakte Thijs van Opstal in de schaakcompetitie van De Raadsheer een grote stap vooruit richting de hoofdgroep van deze sterk bezette competitie. Hij won, met de zwarte stukken nog wel, van zijn naaste concurrent Jan van den Berg. Thijs kwam zichtbaar opgewonden de speelzaal uitgelopen terwijl Jan even later met een beteuterd gezicht en zijn twee duimen naar beneden gericht, schielijk volgde. Van Opstal passeert Van den Berg op de ranglijst. Beide spelers steken al maanden in een blakende vorm maar de enorme bak ervaring die Van den Berg meebracht, woog niet op tegen de jeugdige onbevangenheid van Van Opstal. Zorgen maken over promotie hoeft Van den Berg zich niet. Daar is het gat met de rest van het veld te groot voor. Wie er over een maand als derde mee mag promoveren, is echter nog gissen. Daar zijn nog genoeg kanshebbers voor maar Pascal Roos, Adrie Domen en Jan Vriends hebben op dit moment de beste papieren.

In groep 3 krijgt nieuwkomer Djowie Snijders de smaak te pakken. Hij speelde een zeer verdienstelijke partij tegen Lars van Opstal (jazeker, broer van de eerder genoemde Thijs), had eigenlijk moeten winnen maar bood remise aan! Van Opstal nam dit aanbod natuurlijk met beide handen aan. Een meevallertje zo op zijn tijd, is lekker, hoor. Maar Djowie had beter door kunnen drukken om voor de “volle” te gaan!

Uitslagen groep 1: Hans van der Linden- Jorrit Havermans 0-1. Willem de Kort- Luuk van Dongen 1-0. Johan Goorden- Richard Pijl 0,5- 0,5. Goossen Keijl- Jos van Ginneken 1-0. Niek Oostvogels- Jan Vriends 1-0. Groep 2: Jan van den Berg- Thijs van Opstal 0-1. Adrie van Opdorp- Adrie Domen 0,5 -0,5. Kees van Erk- Pascal Roos 0-1. Tygo Elst- René Roks 0-1. Herman Krijnen- Victor Boekestein 1-0. Ron Been- Bram van den Ouwelant 0-1. Groep 3: Lars van Opstal- Djowie Snijders 0,5-0,5. Dennis Roelands- Peter Buijsse 1-0. Mark Schraets- Mia van Baarsen 1-0. Glenn Jacobs- Ralf van Aert 0-1. Corrie Daamen- Mark Smolders 0-1. William Gommers- Bernadette Egeric 1-0. René Verheijen- Ina Asselbergs 1-0.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *