De “nieuwe” lichting komt er aan!

Dit seizoen zijn we begonnen met een al langer gekoesterde droom: schaaklessen niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren beschikbaar maken!

Voorzitter Jos nam eerder dit seizoen het voortouw om dit geweldige initiatief op poten te krijgen.  Uiteindelijk werd ervoor gekozen om op 7 maandagochtenden en 7 maandagavonden een cursus te gaan geven aan enthousiaste “oudere jeugd” die graag willen bijleren in het spelletje. 

Foto:  Jos van Ginneken geeft les over een paar vuistregels  in de opening: bijvoorbeeld pionnen in het centrum, stukken ontwikkelen, rokeren, e.d.  

Mia van Baarsen, Corrie Daamen en René Verheijen waren er goed bij gebaat.

Jos en zijn zeer ervaren secondant René Roks namen op de maandagochtenden een groep voor hun rekening, bestaande uit René Verheijen en de dames Corrie, Ina, Mia en “Detje” . Er werd in het Wapen van Zundert gestudeerd op (en geoefend met!) goede openingsprincipes en eindspeltechnieken. Maar  regelmatig werden er ook partijen nabesproken. In sommige gevallen gebeurde dit overigens anoniem omdat bepaalde deelnemers niet altijd even trots waren op hun recente verrichtingen – maar we zullen geen namen noemen 🙂

Foto: Bernadette Egeric, Mia van Baarsen, Corrie Daamen en René Verheijen aan het oefenen hoe mat te zetten met koning en toren tegen koning. Het leek zo moeilijk maar ze kenden het o zo snel.

In de avonden heb ik zelf les gegeven aan Djowie Snijders en Peter Buysse. Zoals dat tegenwoordig ook kan, gewoon vanuit huis via skype. Peter en Djowie kwamen zelf met partijen en vragen om te bespreken, en als we die soms niet hadden namen we een willekeurig leuk thema om een avond over te praten en mee te oefenen. Het geeft veel voldoening om te zien dat beide mannen vooruit gaan achter het bord en steeds beter worden in het vinden van de juiste zetten. Djowie geeft zelfs aan online inmiddels bijna 100 punten gestegen te zijn, een prestatie van formaat waar hij buiten de schaaktrainingen ook hard voor werkt! Zijn tegenstanders zijn gewaarschuwd…

Foto: Peter en Djowie (vermoedelijk allebei in trainingsbroek achter hun computer) kijken vermoeid na het voor de 725e keer aanhoren dat de blundercheck heel belangrijk is. 

We zullen volgend seizoen zeker weer trainingsavonden op gaan zetten voor senioren, mocht je interesse hebben, laat dat dan gerust aan Jos weten! We kunnen dit voor alle niveau’s binnen de club doen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “De “nieuwe” lichting komt er aan!

    1. Misschien is het iets om trainingsavonden te doen waarbij we rouleren wie iets voorbereid?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *