Hans van der Linden toch weer kampioen van De Raadsheer.  

Als deze week donderdagavond bij Het Wapen van Zundert de prijswinnaars van het schaakseizoen ‘22-’23 naar voren worden geroepen dan is het toch weer Bredanaar Hans van der Linden die voor de zoveelste keer met de hoogste eer gaat strijken. Ofschoon het niet zo overtuigend ging  als de voorgaande jaren is hij toch weer kampioen van Groep 1 geworden. En daarom mag hij zich weer voor een jaar Algemeen Clubkampioen Van De Raadsheer noemen. Voor de achtste keer alweer en hiermee schaart hij zich definitief in het illustere rijtje van de andere veelvuldige kampioenen Arie de Bruijn en Frank Verkooijen.

Maar er zijn wel een paar barstjes in zijn alleenheerschappij gesprongen. Hij heeft zijn titel, achteraf gezien, in de eerste helft van het seizoen al veilig gesteld want in de 2e seizoenscyclus heeft Zundertenaar Jorrit Havermans meer punten gescoord dan Van der Linden. Het gat is niet meer zo groot tussen deze twee schakers. Hans heeft over het hele seizoen een scoringspercentage van 77,5 % en Jorrit van 70,6%. Niek Oostvogels is derde geworden. Van hem werd altijd gedacht dat hij de grote uitdager van Van der Linden zou worden maar Niek heeft een moeizaam seizoen achter de rug. Maar zijn scoringspercentage van 66,7% mag er natuurlijk zijn. Het was alleen net niet goed genoeg. Van der Linden heeft Havermans onderschat, zegt hij zelf. Op zijn beurt heeft Havermans er de pee in dat zijn uitstekende 2e seizoenshelft niet gehonoreerd wordt met een kampioenschap. En Oostvogels wil niets liever dan zijn mindere periode snel vergeten om na het bloemencorso met volle overgave aan een nieuw seizoen te beginnen.

En wat mogen we dan gaan verwachten van Roosendaler Johan Goorden? Hij is keurig vierde geworden met een scoringspercentage wat niet zo heel ver achter ligt op de top drie: 61,4. Vanaf deze plaats feliciteert De Raadsheer Hans van der Linden met zijn behaalde kampioenschap.

Erik Roks en André van de Laar degraderen naar groep 2. In groep 2 is Jan van den Berg kampioen geworden (scoringspercentage 83,3%) en keert na een paar jaar afwezigheid weer terug naar de elite. Thijs van Opstal (2e met 80%) en Adrie Domen (3e met 61,1%) promoveren met hem mee. Domen “ging uit zijn plaat” van trots en blijdschap. Na een zinderende ontknoping in de laatste speelronde liet hij Jan Vriends (60%) en Adrie van Opdorp ( ook 60%) nipt achter zich.

Herman Krijnen en Victor Boekestein degraderen naar groep 3. Daar werd Dennis Roelands met een scoringspercentage van 87,5% afgetekend kampioen. Die staat nu al op scherp om het volgende seizoen in groep 2 te gaan knallen. Mark Schraets (75%) en Lars van Opstal (ook75%) promoveren met hem mee. En omdat er (nog) geen groep 4 is, degradeert niemand uit groep 3.  

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *