Zomerschaken 2023 gestart en tussenstand voortaan online te zien!

Ook in de zomer kan er volop worden geschaakt in en om Zundert. Sinds enkele jaren organiseert een enthousiast comité onder leiding van Richard en Jos de zomerschaakcompetitie. 

Zomerschaak is terras-schaken op zijn best: heerlijk ontspannen genieten van het avondzonnetje met een drankje erbij. Gezelligheid is het eerste doel, maar dat neemt niet weg dat er met het mes op tafel gespeeld wordt. Deelname is iedere week weer vrijblijvend, maar mocht je dromen van de titel dan is het goed om te weten dat deelnemers die minimaal de helft van de partijen gespeeld hebben, worden meegenomen in de officiële eindstand.

De partijen duren 45 minuten per persoon met een handicap indien er sprake is van een verschil in speelsterkte. Er is gelegenheid om 2 partijen te spelen, maar 1 partij is ook prima.

De indeling voor de eerste partij wordt door Richard om 20.00 uur gemaakt. Iedereen die aanwezig is wordt ingedeeld. Als je de tweede avondpartij mee wilt doen dien je om 21.30 uur aanwezig te zijn. Deze indeling wordt tussen 21.30 en 22.00 uur gemaakt.

Nieuw dit jaar is dat we tijdens de zomervakantie van het Wapen van Zundert niet stil liggen, maar on tour gaan. Donderdag 22 Juni wordt er gespeeld bij Richard thuis in Minderhout en 29 Juni bij Jorrit in Zundert. Aanmelden voor deze avonden is vanwege de inkopen van drank wel prettig (alhoewel ook niet verplicht, omdat we natuurlijk wel graag in de relaxte geest van het zomerschaken willen blijven!)

Stand

De stand zijn vanaf nu ook op de website van de Raadsheer te vinden, onder het kopje Competitie. Of klik even op deze link!

 

Het programma ziet er als volgt uit:

15 juni: zomerschaak bij CafeTwee

22 juni: zomerschaak bij Richard Pijl. Beemden 5 in Minderhout

29 juni: zomerschaak bij Jorrit. Leeuwerikstraat 7 Zundert

6 juli t/m 12 augustus: zomerschaak bij CafeTwee

17 augustus: ledenvergadering bij het Wapen van Zundert

23 augustus: zomerschaak bij CafeTwee

30 augustus: geen schaken

7 september: start interne competitie

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *