Van der Linden en Van den Ouwelant schieten uit de startblokken.

 Bredanaar Hans van der Linden begint elk seizoen bij De Raadsheer als favoriet in Groep 1 maar de laatste jaren kroop de concurrentie, Niek Oostvogels, Jorrit Havermans, dichterbij. Van der Linden is ook dit seizoen weer als een komeet van start gegaan. Hij won zijn eerste drie schaakpartijen. Ook alle lof voor Oostvogels maar met 2,5 punten zit hij toch weer in de achtervolging. Veel werd verwacht van Jorrit Havermans. Gezien zijn uitstekende prestatie van het vorig seizoen waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar de ex-voorzitter heeft de vorm nog niet te pakken. Met één winstpartij en twee zeperds is het niet echt een koude start maar wel een lauwe. De promovendi hebben het vaak moeilijk in groep 1 maar Thijs van Opstal heeft daar lak aan. Die heeft zijn eerste drie partijen in groep 1 keurig verdeeld in winst, verlies en remise.

Bram van den Ouwelant ontpopt zich ineens als een hele goede schaker. Hij maakt grote stappen in de juiste richting en ineens gaat het voorwaarts met hem. Hij speelt in groep 2 en met drie uit drie zit de gang er goed in. Zijn ogen spreken boekdelen: hij wil zo rap mogelijk naar groep 1. Ook Dennis Roelands droomt daar stiekum van. En dat mag hij, waarom niet, maar ook voor de Warme Bakker uit België geldt: zoete broodjes krijg je niet voor niets. Maar met twee gespeeld, twee gewonnen, heeft Dennis wel een droomstart.

In groep 3 waren de twee koplopers vorige week nergens te bekennen. Ron Been lag te luieren op Curaçao en Glenn Jacobs, ja, waar was die eigenlijk. Ze zijn allebei uitstekend gestart met 2 uit 2. De rest kon niet profiteren van hun afwezigheid want zonder zelf te spelen staan ze nog steeds aan kop. Veelbelovend zijn de drie nieuwkomers van dit seizoen. Roel van Bezouw (één gespeeld, één gewonnen), Niels Oostvogels ( 1,5 punt uit 2 wedstrijden) en Thijs de Kort (2 uit 3) zijn een aanwinst voor de competitie en kunnen het de oude bekenden uit deze groep knap lastig gaan maken. Erg jammer is dat Woman Power nog niet uit de verf komt. De vrouwen van De Raadsheer kennen een moeilijke start. Wat is er aan de hand met Lia, Corrie, Ina, Bernadette en Mia?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *