Raadsheerjeugd Schaakt Door!

Meer dan bij elke andere sport zegt leeftijd bij schaken helemaal niets. De huidige wereldkampioen Magnus Carlsen was amper 13 jaar toen hij zijn grootmeestertitel behaalde. Elke nietsvermoedende schaker zou zich destijds verslikken in de speelsterkte van deze jongen. Een dergelijk talent is zeer zeldzaam maar bij de jeugdafdeling van SV De Raadsheer lopen ook een aantal getalenteerde schakers rond. Natuurlijk staat het plezier en de liefde voor het spel voorop maar het is toch fijn als je een keer wint.

De jeugd krijgt op zondagochtend les en spelen daarna hun competitie. In groep 3 starten alle leerlingen als ze beginnen met schaken. Ilona Struijs gaat daar aan de leiding. Zij won zondag 11 december van nieuw lid Frederique Lokenberg. Ook nieuw is haar broer Marijn Lokenberg. Hij won heel knap van Lucas van Wijk. Cédric Bosch won van Brent van Loon en neemt zo de tweede plaats over van Brent. Nynke Govaerts’ inzet in de les begint zich uit te betalen. Zij won van Emin Somuncu. Voor Emin geldt hetzelfde als voor elke nieuwe schaker: elk begin is moeilijk maar de aanhouder wint.

Jesse Roos was de verrassing in groep 2. Hij won van koploper Victor Ketelbueters. Victor blijft wel bovenaan staan met een minimale voorsprong op nummer twee Tycho Elst. Tycho won van Thijs Hereijgers en verdringt Thijs hiermee van de tweede plaats. Lars van Opstal won van Thijs de Kort en staat zo stevig op de vijfde plaats.

In groep 1 spelen de beste spelers van de jeugdopleiding. In deze springplank naar de seniorencompetitie is het verplicht te noteren en met klok te spelen. Dit is in de andere groepen niet het geval. Thijs van Opstal lijkt de herfstkampioen te worden. Hij won van Lucas Jansen en gaat aan de leiding in deze groep. Als enige dame in dit gezelschap, weet Rosa de Groot zich goed staande te houden. Ze speelde remise tegen Hidde Roos en blijft Hidde zo voor op de vijfde plaats. Chiel Hereijgers won van nummer zeven Matthijs Saas en komt zo een puntje dichterbij Matthijs.

Heeft u interesse in de schaaksport en wilt u eens een kijkje komen nemen? Dan nodigen wij u van harte uit om op donderdag 22 of 29 december naar HCR De Roskam te komen. Om 19.30 uur spelen de heren en dames van SV De Raadsheer het Rondom de Kerstboom toernooi. Dit gezellige toernooi is het juiste moment om de sfeer te komen proeven en misschien wel een partijtje te spelen. De jeugd speelt op zondagochtend. Ook daar bent u van harte welkom om een keer te komen kijken. Vanaf 9.45 uur tot 12.30 uur kunt u geheel vrijblijvend binnen lopen in de bovenzaal van HCR De Roskam.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *