SV De Raadsheer Schaaknieuws

De bovenzaal van HCR De Roskam was weer warm en goed gevuld door de schakers van SV De Raadsheer. De tweede ronde stond op het programma donderdag 2 februari. Zullen de promovendi zich handhaven in de hogere groep en kunnen de degradanten de weg weer terug naar boven vinden deze tweede helft?

In groep 4 zagen we twee nieuwe gezichten. Uit de jeugdopleiding zijn Jan de Kort en Thijs van Opstal bij de senioren gaan schaken. Beide heren lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn. Jan won knap van Bernadette Egeric en Thijs wist Corrie Daamen schaakmat te zeggen. Ook jeugdlid Damien Verhaeren heeft de goede smaak te pakken. Hij won van Bernard van Oers en staat daardoor ongeslagen bovenaan. Jan Bruens won van Jac Hereijgers en volgt Damien op de tweede plaats. Kees Boogaard won van Lia van Hooijdonk en staat zo op de derde plaats.

Maar liefst 4 schakers staan op de eerste plaats in groep 3. Jan Vriends ging al aan de leiding maar was deze ronde vrij. Schaaktalent Willem van Oorschot zag zijn kans schoon om op gelijke hoogte te komen met Jan en hij won dan ook van Hannie Hermans. Ook Pascal Roos deelt mee in de eerste plaats. Hij won van Herman Krijnen. Arno van den Hoogen wist te winnen van Ron Been en zo is hij de vierde met twee punten. Verrassing van de avond was de overwinning van Robbe Nooyens op William Gommers.

Jeugdlid Sander Nooyens blijft ongeslagen in groep 2. Deze ronde kwam Marc Schraets niet verder dan een remise tegen het talent die bewijst geen eendagsvlieg te zijn. Sander deelt zijn eerste plaats met Jan van den Berg. Jan pakte een punt door te winnen van Willem de Kort. Mitchell Matthijssen is hard op weg terug naar groep 1. Hij won van Adrie Gommers en zo blijft ook hij ongeslagen. Luuk van Dongen heeft zijn eerste overwinning ook in de zak. Kees van Erk kon geen vuist maken tegen het schaakgeweld van de jonge Zundertenaar. René Roks en Jos van Ginneken kwamen remise overeen en deelden zo de punten.

Leo Rietveld en Goossen Keijl gaan aan de leiding in groep 1. Leo won van Niek Oostvogels en Goossen Keijl wist te winnen van Adrie van Opdorp. Hierdoor hebben beide heren 2 punten. Tycho van Dijk won knap van titelkandidaat Hans van der Linden. Erik Roks en André van de Laar speelden een scherpe partij tegen elkaar maar uiteindelijk kwamen de heren toch remise overeen. Zo ook John van Dijk en Johan Goorden.

Bij de jeugd was zondag 5 februari de aftrap van de tweede seizoenshelft. Deze helft speelt de jeugd in twee groepen. In groep 2 won Thijs Hereijgers van Cindy Stuijs. Lars van Opstal schaakte ook een knappe partij en won van Alexander Nowee. Thijs de Kort en Lucas van Wijk gingen lange tijd gelijk op maar uiteindelijk wist Thijs de overwinning toch naar zich toe te trekken. Geoff van Peppen schaakte een goede partij maar verloor uiteindelijk van Brent van Loon. In groep 1 pakte nieuwkomer Victor Ketelbueters meteen een overwinning. Hij won van Hidde Roos. Lucas Jansen won van Sem Doomen. Chiel Hereijgers ging deze competitiehelft goed van start door te winnen van Jan de Kort.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *