SV De Raadsheer Schaaknieuws

De 13 jarige Thijs van Opstal uit Klein-Zundert heeft donderdag 2 maart het handicaptoernooi van SV De Raadsheer gewonnen. De jonge schaker wist 7,5 punten uit 10 wedstrijden te behalen en eindigde daarmee op de eerste plaats. Niek Oostvogels werd tweede en Goossen Keijl eindigde op de derde plaats.

Het handicap snelschaaktoernooi is een jaarlijks terugkerend toernooi dat altijd druk bezet is. Schakers worden naar speelsterkte ingedeeld in groepen en hebben dan verschillende speeltempo’s in hun wedstrijden. Zo wordt getracht het verschil in niveau te neutraliseren. Naast jeugdlid Thijs van Opstal, waren er meer jeugdspelers die het goed deden. Zo werd Rick Mertens met 6 punten uit 10 wedstrijden knap zesde. Jan de Kort haalde 5 punten en viel net buiten de top 10 en eindigde op de twaalfde plek.

Op zondag 5 maart werd de Baronie cup gespeeld in Dongen. Daar speelden maar liefst 11 jeugdleden van SV De Raadsheer mee. In de groep Stap 1 was Raadsheer Thijs Hereijgers de beste van de middag. Hij won de gouden medaille door 6,5 punten uit 7 wedstrijden te scoren. Victor Ketelbueters pakte het zilver. Chiel Hereijgers en Cédric Bosch vielen net buiten het podium. Fientje Bosch eindigde achtste.

In de groep Stap 2 wist Jan de Kort het goud binnen te slepen. Hij eindigde met 5 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats. Met een half puntje achterstand eindigde Louis van Oorschot op een mooie tweede plaats. Ilona Struijs haalde drie punten en dat was goed voor een zesde plaats.

In de groep Stap 3 was Thijs van Opstal de beste Raadsheer. Hij eindigde vierde, net voor Willem van Oorschot. Rick Mertens haalde 3,5 punten uit 7 wedstrijden en sloot het toernooi af op een zevende plaats.

WhatsApp Image 2017-03-05 at 20.33.14

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “SV De Raadsheer Schaaknieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *