SV de Raadsheer schaaknieuws

Op de tweede speelavond van de competitie viel één grote verrassing te noteren. Promovendus Luuk van Dongen won vorige week al knap van Leo Rietveld en herhaalde dat huzarenstukje afgelopen donderdag nog maar eens door ook Johan Goorden op een nul te trakteren. Johan en Leo zijn schakers  van formaat en op voorhand leek het een moeilijke start te gaan worden voor het voormalige jeugdlid. Luuk is echter goed voorbereid de zomer uit gekomen en kan zich zodoende koploper noemen, samen met topfavoriet Hans van der Linden. Hans, regerend kampioen, won zijn partij tegen de nummer 2 van vorig seizoen: Niek Oostvogels. Leo Rietveld revancheerde zich deze week door van Adrie van Opdorp te winnen.

In groep 2 werden eveneens drie partijen gespeeld: Jan Vriends verloor de strijd van Willem de Kort. De ervaren Adrie Gommers wist de gepromoveerde Pascal Roos te verschalken en Kees van Erk won enigszins verrassend met zwart van Adrie Domen. Kees van Erk en Willem de Kort pakken daarmee al vroeg in het seizoen de leiding in de tussenstand.

In groep 3 speelden Rick Mertens en Arno van den Hoogen de enige remie van de avond. Zij gaan nu gedeeld aan kop van de groep, vlak voor (onder anderen) Jan Bruens, die het punt wist te pakken tegen jeugdtalent Jan de Kort.

De vakanties zijn duidelijk nog niet afgelopen in groep 4. Slechts één partij viel er te noteren. Wel eentje waar ook hard om de knikkers is gestreden: uiteindelijk snoepte Hans Breedveld het punt af van Corrie Daamen.

Komende week wordt ronde 3 van de interne competitie gespeeld. Ook zal op zondagochtend de jeugd weer starten aan het schaakseizoen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *