SV de Raadsheer Schaaknieuws

Na een gezellig en druk bezocht Rondom de Kerstboom toernooi gingen de Raadsheren weer vol frisse moed van start in de Interne Competitie. In de zaal achter het Wapen van Zundert werden prachtige partijen gespeeld. De Jeugd in groep 4 liet zijn tanden eens flink zien. Lars van Opstal was snel klaar met Corrie Daamen, toch een lastig te kloppen klant! Ook Jan de Kort schreef de wedstrijd op zijn naam, hij liet Rene Verheijen lang zweten om er uiteindelijk toch met de volle buit vandoor te gaan. Herman Krijnen  won eveneens in een mooie partij van beide kanten. Tegenstander Ina Asselbergs liet Herman vanuit een gesloten stelling iets te ver komen en moest dat bekopen met een nederlaag.

In groep 3 bleef het bij 1 partij. Thijs van Opstal verloor van Hannie Hermans. Met de ontwikkeling die Thijs door maakt is dat een verrassing te noemen, al speelde Hannie ijzersterk en won ze uiteindelijk door een mooie combinatie.

Een vol programma in groep 2. Koploper Willem de Kort won andermaal, ditmaal van William Gommers. Een foutje in de opening liet William kansloos en Willem was genadeloos. Adrie Domen won van Ron Been, en Adrie Gommers won van Rick Mertens. Tot slot nog een remise tussen de twee nestoren van de groep: Kees van Erk en Jacques Kokshoorn besloten samen dat ze hun heil aan de stamtafel gingen zoeken.

In groep 1 ontbrak de top. Erik Roks, Hans van der Linden en Leo Rietveld genoten nog elders van de champagne. Dat gaf titelkandidaat Niek Oostvogels de kans om zijn achterstand in partijen in te lopen. Hij won overtuigend van Luuk van Dongen. Ook Adrie van Opdorp draat bovenin mee. Hij won van Jan van den Berg en staat nu 2e, al moet gezegd dat Adrie als een van de weinigen alles gespeeld heeft. Dit punt is in ieder geval al in de tas! Rene Roks en Andre van de Laar leken lang op remise af te stevenen, tot Andre een klassieke blunder beging en Rene de partij cadeau deed. Jorrit Havermans en Johan Goorden speelden beiden hun mooiste partij van het seizoen. Waar twee spelers gelukkig naar huis gaan, eindigt de partij meestal remise. Gezien het geweld op het bord mag dat verrassend genoemd worden, maar toch was het ook nu weer het geval.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *