SV de Raadsheer Schaaknieuws

Wat is nu een betere manier om de donkere januari-avonden te vullen dan een heerlijk potje schaak? De Raadsheren hadden er donderdag in ieder geval weer zin in. Bijna alle geplande wedstrijden werden gespeeld, dus een bomvol programma op de gezelligste avond van de week!

In groep 4 staat Jan de Kort inmiddels fier aan kop. Ook deze week won hij weer en is daarmee de enige zonder puntverlies. Knap van de jonge knaap! Alle uitslagen van groep 4 op een rij:

Lia van Hooijdonk – Lars van Opstal          0 – 1
Jac Hereijgers – Jan de Kort                         0 – 1
Rene Verheijen – Corrie Daamen 1 – 0
Bernadette Egeric – Herman Krijnen          0 – 1

In groep 3 begint zich een favoriet af te tekenen: Arno van den Hoogen is de enige die alles nog won, zo ook deze week van taaie rot Jan Bruens. Maar de weg is nog lang en hij heeft veel concurrentie: Willem van Oorschot en Thijs van Opstal wonnen deze week  in ieder geval ook, waarmee zij in het spoor blijven.

Jan Bruens – Arno van den Hoogen            0 – 1
Pascal Roos  – Thijs van Opstal                    0 – 1
Willem van Oorschot – Hans Breedveld    1 – 0

In groep 2 is Jan Vriends weer eens in bloedvorm. De remise van deze week betekent dat hij nog ongeslagen is en samen met topfavorieten Adrie Gommers en Willem de Kort om de periodetitel aan het strijden is. Adrie en Willem bevochten elkaar deze week in een prachtige partij. Willem offerde al op zet 2 een pion en maakte overtuigend gebruik van het momentum dat hij  voor terug kreeg. Klassiek en mooi om te zien!

Jan Vriends – Jacques Kokshoorn 0.5 – 0.5
Kees van Erk – Ron Been                1 – 0
Adrie Gommers – Willem de Kort 0 – 1

Tot slot dan nog de bovenste divisie: in groep 1 ontbrak andermaal de koploper Hans van der Linden waardoor Adrie van Opdorp aan een halfje voldoende had om zich de nieuwe leider in de tussenstand te mogen noemen. Uiteraard mag Hans zijn partijen nog inhalen dus of Adrie ook aan het eind van de rit bovenaan staat valt nog te bezien. De remise tegen titelkandidaat Niek Oostvogels is in ieder geval een goed resultaat.

Niek Oostvogels – Adrie van Opdorp         0.5 – 0.5
Erik Roks – Jorrit Havermans                       0 – 1
Andre van de Laar – Jan van den Berg       1 – 0
Tycho van Dijk – Johan Goorden                 0.5 – 0.5

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *