Leesvoer (Gardé 1 – De Raadsheer 1)

thREN1SXS1

Namen van schaakverenigingen zijn er in alle soorten en maten. De ene is nog creatiever dan de andere. Onderaan de ladder staan clubs als Schaakclub Maastricht, ASV (uit Arnhem, 3x raden wat het betekent) en het inspirerende Waspik. Een treetje hoger staan de clubs die zijn vernoemd naar een schaakstuk. Voorbeelden zijn De Pion en De Toren. Nog hoger staan de clubs die hier dan weer een variant op maken, zoals onze eigen Raadsheer. Ook Het Roze Kasteel kan op een bepaalde manier in die categorie worden geplaatst. Tenslotte is er nog de categorie clubs die naar schakers of andere randzaken zijn genoemd, zoals Staunton, wat is vernoemd naar de bekende stukken waar we mee spelen. Dan is er tenslotte nog Gardé, vernoemd naar de houten klok waarmee gespeeld wordt. U weet wel, dat type dat elk snelschaaktoernooi behoorlijk wordt mishandeld door bepaalde personen. Gardé was toevallig ook de naam van de vereniging in Soerendonk waar 16 schakers afgelopen zaterdag waren samengekomen.

Het jaarlijkse uitje tegen Gardé speelt zich altijd op een gemoedelijke manier af. Met uitzondering wanneer deze club meent de felbegeerde promotie van De Raadsheer door de neus te moeten boren. En laat dat nu toevallig niet het geval zijn. We stonden namelijk 3 punten los van zowel de club boven ons als die onder ons. We zouden nog kunnen degraderen wanneer de resultaten uit de KNSB competitie slecht zouden uitpakken voor Brabant, maar dat was niet het geval waardoor het grote handhavingsfeest in De Roskam kon losbarsten. Maar er restte eerst nog een spek-en-bonenmiddag.

De afgelopen jaren kwam Gardé steeds op bezoek in de Roskam, dit keer speelden we een uitwedstrijd. En dat beviel niet zo goed, want Soerendonk is echt megaver weg. Kom volgend jaar maar weer gewoon naar Zundert, mannen. Voor mij maakte dat dan weer niet zoveel uit. Ik reed mee met Daan, die een auto blijkt te hebben, vanuit Nijmegen. Het was goed dat Daan aanbood dat ik mee kon rijden, want anders was er vast gebeurd wat nu alleen Sander is overkomen. Hij kwam met de trein tot station Eindhoven, miste daar de bus en moest de familie Van Dijk vragen om hem op te komen pakken. Hierdoor was het drietal zo’n 15 minuten vertraagd, maar zoals verwacht leverde dat geen enkel probleem op voor de Zurrekers.

Het was slecht schaakweer op deze zaterdag, wat betekent dat het uitstekend terrasweer was. Daar hebben we niks van meegekregen.

Tegen de tijd dat de zon minder warmte bracht dan de aarde kan uitstoten, kwamen we weer naar buiten. Een grote club ging nog gezellig eten bij de Roskam, maar anderen (waaronder ik) hadden andere plannen bedacht voor hun avond en moesten dit feest missen. Dat kan dan echter wel weer ruimschoots worden goedgemaakt op de jaarlijkse teeravond, die ook alweer voor de deur staat. Het is de bedoeling dat hij nog een kleine 2 weken voor de deur blijft staan, en daarna mag hij naar binnen.

Dat was weer het verslag van deze zaterdag. Tot snel op het teerfeest!

Ohja, ik vond dit trouwens nog ergens online:

Knipsel

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Leesvoer (Gardé 1 – De Raadsheer 1)

  1. Een puike partij, Jeroen! Vooral de slotstelling had je op Talwijze manieren tot een mooi einde gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *