De Raadsheer geeft schaakles aan iedereen en overal

Schaakvereniging De Raadsheer heeft niet alleen een grote seniorenafdeling maar ook een bloeiende jeugdafdeling. Die behoort al dertig jaar tot de grotere in West-Brabant en is de tak van de boom waar de club rotsvast in geloofd. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, een eeuwenoude spreuk die De Raadsheer met veel passie omarmt. Dat schaken aanslaat bij veel jongens en meisjes blijkt wel uit de grote opkomt op zondagmorgen bij Het Wapen van Zundert in de Katerstraat. Een team van acht bevoegde schaakdocenten staat wekelijks klaar om de kinderen les te geven. Maar er is zoveel meer te doen bij het jeugdschaak dat je, als je interesse hebt, beter eventjes op de website kunt kijken: www.svderaadsheer.nl 

Maar hier blijft het niet bij wat lesgeven betreft. De Raadsheer geeft schaakworkshops aan iedereen die er om vraagt. Zo gaat de club langs bij bijna alle basisscholen uit de Gemeente Zundert om les te geven aan de groepen zes, zeven en acht. Er zijn daarna altijd kinderen die er meer van af willen weten en zich vervolgens melden op de jeugdafdeling. De Raadsheer heeft deze week twee workshops gegeven op basisschool Scharrel in Minderhout (B). Ook de Belgische kinderen waren laaiend enthousiast over hoe leuk schaken is. Zelfs op het OLV (Onze Lievevrouwen Lyceum) in Breda geeft de club al vier jaar schaakles. Maar de senioren uit eigen gelederen worden ook niet vergeten.

Sinds kort hebben ze de mogelijkheid om op maandagmorgen, wie daar behoefte aan heeft, bijgespijkerd te worden over het omvangrijke openingsrepertoire van het schaakspel. En ook dit ideetje slaat weer aan. En misschien start de Raadsheer volgende winter voor niet-leden met een seniorencursus “Schaken voor Beginners”. Want zelfs de ouderen onder ons zijn nooit te oud om te leren. En wil je als bedrijf dat je medewerkers als professional vooruit kunnen denken, strategische vaardigheden moeten ontwikkelen, met druk moeten kunnen omgaan en het stellen van doelen moeten aanscherpen? Het nobele schaakspel heeft het allemaal in zich.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *