Het 60e Programmeurstoernooi in Zundert

De CSVN (Computerschaakvereniging Nederland) houdt op zaterdag 2 en zondag 3 december in café/zaal Het Wapen van Zundert in de Katerstraat haar 60e ProgrammeursToernooi (PT-toernooi). Het toernooi vindt voor de derde achtereenvolgende keer in Zundert plaats. De zaal zal vol staan met computers want de programmeurs spelen met hun zelf ontwikkelde schaakprogramma’s tegen elkaar. Die hebben ze thuis al gebouwd, nu moeten hun supersterke computers aan het werk.

Raadsheerlid Richard Pijl is zo’n programmeur. Met zijn programma “The Baron” neemt hij het op tegen o.a. “The King” (het brein in de Chessmaster PC software) van Johan de Koning en “Spartacus” van de voormalige professor in de natuurkunde aan de UvA Harm Geert Müller. Maar “Stoofvlees” van Gian-Carlo Pascutto uit België en “Rofchade” van Ronald Friedrichs uit Delft worden sterker geacht. Er doen ook enkele Duitsers mee aan het toernooi.

Eigenlijk worden er twee toernooien tegelijk gespeeld want behalve het PT-toernooi vind ook het “Gebruikerstoernooi” plaats. Nostalgie van de bovenste plank want dat zijn de verzamelaars van ouderwetse bordcomputers die tegen elkaar spelen. Hier doen o.a. de programma’s “Radioshack” van Luuk Hofman en “Mephisto Phoenix Full Speed” van Ruud Martin aan mee. Op beide dagen begint het toernooi om 9.30 uur. Entree gratis.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *