Gratis koffie!

koffie-schakenDe Raadsheer 4 <======> De Raadsheer 3

Toch nog maar een verlaat en kort verslag van deze match.
Verlaat vanwege drukte, en kort want ik ben mn briefke kwijt. Het mooie verslag van Raadsheer 1, de reactie van Rico, een ontmoeting bij de Boerenbond en de dwangneurose om iets vol te houden ten koste van alles, doen mij dit typen.

Ron Been de man die op de meest elegante manier een stuk zo weet te verplaatsen dat het lijkt of het geen grafzet is, deed jammer genoeg niet mee. Uitgeloot wordt dan gezegd maar angst is natuurlijk de beweegreden, dat weet iedereen.

Nou even kort wat ik me weet te herinneren over deze toch wel speciale dag, waar twee teams van dezelfde vereniging, boven elkaars vijanden zijn en beneden samen aan de bar plezier hebben. Het thuis spelende team speelt met de oneven borden op zwart………………… en het gast-team krijgt de eerste koffie gratis………………

Bord 1, Hans maakt zoals gebruikelijk deze competitie in een mum van tijd korte metten met zijn tegenstander. Pascal zijn stelling, het best omgeschreven als een gatenkaas, gaat aan het geweld ten onder.
Bord 2, Jan speelt een lange (de langste) partij tegen Mark. Beide spelers lijken aan elkaar gewaagd. Ondanks dameverlies van Jan wordt de partij beslecht in een remise.
Bord 3, Adrie kan in de opening direct een voordeel behalen maar kiest hier niet voor. Hij kiest voor een degelijke langere Zaterdagvermaakvoortzetting, en weet na taai tegenspel van Herman zijn partij te winnen.

Bord 4, Maikel speelt tegen Mithuss de mooiste partij van deze middag in mijn bescheiden optiek. Met een kwaliteit minder gecompenseerd met wat + pionnen weet hij net eerder de promotie lijn te halen. Maikel wint maar Mithuss heeft laten zien over een behoorlijk talent te beschikken. Hier gaan we meer van zien.

Bord 5, ik tegen William. William had stiekem mijn Dame en Koning omgewisseld, gelukkig zag ik dat net op tijd. Dat William les krijgt mocht ik ondervinden. Ik had het initiatief maar kwam niet door zijn verdediging heen. Na zijn zet Paard a5, dacht ik wat een achterlijke zet, wat kan daar de bedoeling van zijn? Toen zag ik het vorkje op c4 en wist bijna zeker dat hij dat zou spelen de volgende zet. Op de gok speelde ik Pg5 met mat in 3 als gevolg mocht hij zn vorkje doen. Joehoeoeoeoeoe na zijn paardvork gaf hij me na 3 zetten een hand.

Bord 6, Rico tegen Irathush. Ik vergis me soms wel eens waar iemand vandaan komt dus heb ik me verdiept in de roots van onze Rico. De Spaanse opening zou hem wel moeten liggen. Rico is geen Japanner, geen Chinees maar een rasechte Indonees, dat verklaart ook zijn vechtersmentaliteit. Tjimahi een mooie stad op het eiland Java (vlakbij Bandung) is zijn geboorteplaats. Een eeuwtje of 3 terug had de Familie Gomis nog Spaans bloed, vandaar. Ik heb me voorgenomen om wat dieper in de feiten te gaan voordat ik iemand zomaar bijvoorbeeld Italiaan noem. Rico behaalde vrij snel een +pion en won als tweede van ons team deze middag. Gefeliciteerd kanjer.

Bord 7, Inge tegen Hannie. Ik weet het niet, ik zag Hannie verdedigen met f7-f6, vroeg in het spel (opening heet dat normaal) en dat leek me een verzwakking. Ik kan het mis hebben maar Inge won wel.

Bord 8, Kees tegen Arno. Voor een beginnend schaker heeft Arno een zeer verdienstelijke partij gespeeld. Kees ging er niet zo maar even mee aan de haal. Uiteindelijk bezweek Arno onder de druk van een ver opgestoomde d pion.

Achteraf was het nog erg gezellig zoals eigenlijk altijd. Zelfs sommige gastteamspelers bleven ook nog even lekker hangen. Op naar de volgende!!!!!!!!!!!!!!

Willem Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 gedachten over “Gratis koffie!

  1. Complimenten voor Arno. Zeker als beginnend schaker geef ik het je te doen om tegen een doorgewinterde schaker als Kees zo goed voor de dag te komen. Ook volgens Kees zelf was het zeker geen “walk over”. Knap gedaan, Arno!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *