Tagarchief: SV de Raadsheer

Top afsluiting van top seizoen!


Donderdag 4 juni was de afsluiting van het mooie seizoen 2014/2015. Voor de raadsheer een mooi seizoen vanwege het kampioenschap van twee teams, de omvang en het succes van de jeugdopleiding, de vele deelnemers aan de interne competitie en de verschillende successen van individuele schakers (senioren en jeugd). Om dat te vieren en afsluiten stond er een snelschaaktoernooi op het programma terwijl boven de finale van de allereerste bekercompetitie werd gespeeld. Wederom een geslaagd idee uit de hoed van Jorrit Havermans welke volgend jaar zeker terug komt. Hier volgt een klein verslag van de avond.
Nadat Jorrit de heren Jan van de Berg en Niek Oostvogels aan de finale hadden gezet, kon beneden het snelschaaktoernooi aan gang. 10 minuten per persoon per partij en 6 ronden in het Zwitsers systeem stonden onze raadsheren en vrouwen in de weg voor de eeuwige roem. Tussen de rondes door werd op een groot bord de partij van Jan en Niek geanalyseerd door niemand minder dan Frank Verkooijen. Met hulp van krachtpatsers Leo Rietveld en Sander Boogaard werden verschillende varianten uitgevoerd en konden de toeschouwers genieten van de complexiteit van het schaakspel.
Dat er in 10 minuten partijtjes veel gebeuren kan, bewees Willem de Kort door een knappe overwinning te boeken op Frank Verkooijen. De ronde daarna werd Willem, nog euforisch van zijn overwinning op de recordkampioen, knullig mat gezet door Mitchell Mathijssen met een dame gedekt door een vergeten loper op b1. Zo werden verschillende partijen briljant gewonnen of roemloos verloren en zo hoort het op een snelschaaktoernooi. Graag wil ik wel aanstormend talent Damien Verhaeren uitlichten. Met 2 punten op de 21e plaats geëindigd, vind ik dit een hele knappe prestatie van Damien. Chapeau! Damien gaat volgend seizoen meedoen met de senioren in de interne competitie. Een eerste jaar waarin veel geleerd zal worden en dan wil ik hem graag nog een keer zien schaken op het snelschaaktoernooi.
Maar bij topsport draait het om het podium en dat was er! Met op de derde trede Mitchell Mathijssen. Een ware killer in het snelschaken die zijn omvangrijke openingskennis combineert met vlijmscherpe aanvallen. Tweede plaats was voor Sander Boogaard. De nummer 2 van groep 1 behoeft geen verdere toelichting. De man is bijna niet te kloppen en dat bleek wel met 4,5 punt uit 6 wedstrijden. Dan de nummer 1. Niet voor niets wordt hij Don Leo genoemd omdat hij regelmatig een offer you can’t refuse doet. Menig bord staat binnen 10 zetten in brand als hij speelt en zo ook bij dit snelschaaktoernooi. Verdiend de nummer 1 met 5,5 uit 6: Leo Rietveld. Zie hier de volledige uitslag van het afsluitend snelschaaktoernooi.

Lees verder ...
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail