Raadsheer 3 Kampioen

De voorbereidingen waren goed, de druk werd stevig opgevoerd, lege plaatsen werden vakkundig ingevuld, de opstelling was goed over nagedacht en ieder was verbeten om te winnen. Bovenstaande formule moest tot winst leiden en dat gebeurde ook dankzij Teamtractor Jan Vriends, die notabene zelf plaats nam op bord 1.
Ik heb zelf weinig van de andere borden gezien en onze razende reporter was met het tweede mee. Ik was ook eerlijk gezegd te gespannen om iets zinnigs op te schrijven. Toch maar een kort verhaaltje omdat deze zege niet onvermeld mag blijven.
Al vrij snel hadden we 2 punten te pakken. 1 daarvan was Frank Rockx die na 12 zetten zijn tegenstander uitzwaaide, de ander weet ik niet meer. Oh ja het was de Butcher. Toen ik ging kijken stond de Koning van de tegenstander aan de verkeerde kant van de Dame…..lol
Daarna werd er lang gespeeld, na nog een winst en een remise hadden we aan 1 remise genoeg. Tactisch werd deze remise door Pitbull Domen aangeboden en ook geaccepteerd. De zege was hiermee een feit want aan gelijk spel hadden we genoeg. Dit gerucht verstoorde de stilte en ieder kon vanaf dat moment wat losser gaan spelen. De tegenstanders leken niet opgewassen tegen onze vreugde en het stortte snel als een kaartenhuis ineen. Met 6-2 tegen de medekoploper hebben we bewezen dat we wel degelijk een klasse hoger kunnen gaan spelen. Zeer attent werden er bloemen aan ons overhandigd door EGS2, petje af voor zulke schaakteams.
Dank en beterschap aan Rico die er jammer genoeg niet bij was.
Dank aan Inge, de mooiste dame van ons team, die op een elegante wijze de druk iedere keer zo op weet te voeren dat menig schaker bezwijkt.
Dank aan Hans, die een aantal zaterdagen heeft besteed aan een pot van hooguit een half uur. Wat een geweldenaar.
Dank aan Maikel, de schaakkunstenaar die met de meest onbegrijpelijke zetten de hersens van zijn tegenstander elimineert.
Dank aan Kees, de sluipmoordenaar van het derde team. Zijn vriendelijkheid kost je de kop, menig tegenstander vergist zich in zijn scherpte.
Dank aan A3, de pitbull van het team. Je moet hem 4 keer doodslaan, daarna opsluiten vastketenen en een spuitje geven. Doe je dat niet dan vreet hij je op in het eindspel.
Dank aan de invallers die ons het kampioenschap gegeven hebben, Frank, René, Pascal, en William top!
En al laatste natuurlijk onze Jan. Hopelijk leidt hij ons volgend jaar door de woelige baren in de tweede klasse. Met hem als kapitein en wij zijn bemanning, is de doelstelling handhaven misschien nog iets te matig.

Kapitein Jan

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Raadsheer 3 Kampioen

  1. Dankjewel Willem;
    weer een subliem verslag. Ook jij bedankt voor je voor scherpe analyses en mooie overwinningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *