Feestelijke Afsluiting Jeugdschaakseizoen

Zondag 7 juni was het slot van het jeugdseizoen 2014-2015.

Op zondag 7 juni was de laatste dag van het jeugdschaakseizoen. Na een jaar hard studeren en competitieschaak was het tijd voor ontspanning. En ontspanning was er zeker! De jeugdleiding had diverse spelletjes verzonnen die helemaal niets met schaken te maken hadden. Zo konden de hersens van de jonge schakers eens niet bezig zijn met moeilijke stellingen maar zich concentreren op het sjoelen, stokken vangen of een ei op een lepel in balans houden terwijl een hindernisbaan gelopen moest worden.
IMG_3995
Om 10 uur werd begonnen met de eerste spelletjes en om 12 uur was het tijd voor de diploma,- en prijsuitreiking.
Dat het een succesvol jaar voor de jeugd was geweest, was te merken aan de hoge cijfers en het hoge slagingspercentage van de jeugd voor de verschillende stappendiploma’s. Maar liefst 26 diploma’s werden uitgereikt en 6 daarvan hadden een 10! Van Opstapje 1 (voor de beginnende schakertjes) tot Stap 2+ waren er geslaagde schakers. Dat belooft nog wat voor de toekomst.
De opgedane stof kon afgelopen seizoen ingezet worden in de jeugdcompetitie. Daarvoor werd de jeugd ingedeeld in 3 groepen naar gelang sterkte. De beginnende schakertjes speelden in groep 3. Daarin was het brons voor Noa Antonissen. Op de tweede plaats kwam Thijs Hereijgers op 1.5 punt van de winnaar Jan de Kort uit Wernhout.
In groep 2 was Louis van Oorschot derde op 1 punt van Jade Elst die een mooie plaats 2 wist te veroveren. Het goud was voor Chiel Hereijgers die een mooi seizoen afsloot op de hoogste trede van het erepodium.
In groep 1 was Rick Mertens nog winterkampioen maar kon helaas zijn goede vorm niet vasthouden.

IMG_4058

Thijs Broeders werd derde vlak achter Willem van Oorschot. Sander Nooyens was heer en meester met 13.5 punten uit 14 wedstrijden en daarmee verdiend kampioen. Sander is een talent waar we in de toekomst zeker meer van gaan horen.
Zo kwam een gezellige ochtend op zijn eind en sloten we een leuk, spannend maar vooral sportief schaakseizoen af. We hopen alle jeugdleden volgend jaar weer te mogen verwelkomen om nog meer te ontdekken van het mooie schaakspel. Tot dan!

Diploma’s

Opstapje 1: Mirte Antonissen, Lieselot Daemen, Nynke Govaerts, Thijs de Kort, Jesse Roos.

Opstapje 2: Sem Doomen, Chiel Hereijgers, Thijs Hereijgers, Wouter Jansen, Jesse Roos.

Stap 1: Noa Antonissen, Berdien Daemen, Jan de Kort, Jarne Nooyens, Kaat Nooyens, Bram Oomen, Jean-Pierre van Overveld, Cindy Struijs, Ilona Struijs.

Stap 1 plus: Jade Elst, Daan Hennekam, Louis van Oorschot, Thijs van Opstal, Matt Voeten.

Stap 2: Thijs van Opstal.

Stap 2 plus: Rick Mertens.

Eindstanden jeugdcompetitie

Volg de links voor de volledige eindstanden van jeugdcompetitie voor Groep 1, Groep 2 en Groep 3.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van de prijsuitreiking.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Feestelijke Afsluiting Jeugdschaakseizoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *