SV De Raadsheer Schaaknieuws

Deze week moesten de schakers van SV De Raadsheer uit Zundert de herfstkou trotseren om de zesde ronde te spelen voor de interne competitie. In de bovenzaal van HCR De Roskam was het lekker warm en dat kwam het spel ten goede.

In groep 2B waren de verrassingen aan de orde van de dag. Zo waren de handen van Jacques Kokshoorn nog niet opgewarmd of jeugdig schaaktalent Robbe Nooyens had al gewonnen. U moet weten dat wanneer men een partij tegen een jeugdlid speelt, beiden maar een uur bedenktijd krijgen i.p.v. de standaard 2 uur. Zo wordt de tijd ook een tegenstander. Een knappe prestatie van Robbe. Hannie Hermans zat een tafel verder tegenover de nummer 2 uit de poule Jan Vriends. Hannie schaakte een wereldpartij en gaf Jan geen kans. Een pracht overwinning was Hannie’s deel en zo stoot zij door naar de middenmoter van de poule.

Dan naar groep 2A waar de spanning zowel bovenin als onderin volop aanwezig is. Zo mocht koploper Jos van Ginneken het opnemen tegen Willem de Kort. Willem heeft het punt nodig om aansluiting te houden met de top 3 en Jos wil zijn voorsprong behouden. Een scherpe partij was het resultaat waarin geen van beiden voor de volle winst durfde te gaan. De heren kwamen dan ook remise overeen en konden daarna hun partij in het café analyseren onder het genot van een natje en een droogje. Onderin de poule zien we Bernadette Egeric die nog van de nul af moet komen. Helaas mocht dat deze keer niet lukken want schaaktalent Sander Nooyens gaf haar geen kans en pakte de volle winst waarmee hij naar een zevende plaats stijgt.

Aangekomen bij de toppers in groep 1 zien we dat Adrie van Opdorp in vorm is. Adrie wint met wit van Tycho van Dijk en hiermee vestigt de oud kampioen zich op een gedeelde vijfde plaats. Hans van Der Linden neemt de koppositie over van Niek Oostvogels door te winnen van John van Dijk. Niek speelde namelijk remise tegen Johan Goorden en liet zo een half puntje liggen waar Hans dankbaar gebruik van maakte.

Bij de jeugd stond ronde 3 op het programma. In groep 3 wist Brent van Loon aansluiting te houden met de kopgroep door te winnen van Fientje Bosch. In die kopgroep verspeelde Thijs de Kort punten door te verliezen van Bram Oomen. Bram zet zichzelf hiermee op de eerste plaats!

Een stapje hoger in groep 2 verloor Louis van Oorschot voor de eerste keer dit seizoen. Jean-Pierre van Overveld was te sterk voor Louis en zet zichzelf op de nummer 1 positie met een 100% score. Ook zagen we Rosa de Groot klimmen in het klassement. Rosa schaakte een knappe partij tegen Jan de Kort en ging met de winst aan de haal.

In de hoogste groep in de jeugd werden twee partijen gespeeld. Willem van Oorschot won met wit van Thijs van Opstal. Lucas Jansen won zijn eerste partij dit seizoen. Hidde Roos was kind van de rekening en had geen antwoord op het schaakgeweld van Lucas.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *