SV De Raadsheer Schaaknieuws

Op donderdag 12 november stond ronde 8 op het programma bij SV De Raadsheer. Erg druk was het niet deze keer in de bovenzaal van HCR De Roskam. Het avondteam De Raadsheer B speelde een uitwedstrijd en daarom waren een aantal spelers afwezig.

In groep 2B pakte de nummer 1 René Roks weer een vol punt. Jeugdlid Robbe Nooyens weerde zich kranig maar verloor van de ervaren René. Ook jeugdlid Damiën Verhaeren was niet opgewassen tegen het dynamische spel van Ina Asselbergs. Cees van Erk zag zichzelf in een verloren stelling terecht komen tegen Kees Luijken alhoewel Kees hier zelf niet van overtuigd was. Een remise werd aangeboden en dankbaar in ontvangst genomen door Cees van Erk.

In groep 2A deed Goossen Keijl goede zaken. Door winst op Willem de Kort klimt hij naar een gedeelde tweede plaats in het klassement. Luuk van Dongen is de andere speler op de tweede plaats. Luuk kon knap winnen van Ron Been in een tactisch hoogstaand spel. De wedstrijd tussen Rick Mertens en Sander Nooyens werd in het voordeel van Sander beslist. Hierdoor komt Sander boven Rick te staan met een puntje verschil.

We zien een nieuwe koploper in groep 1. Niek Oostvogels is in goede vorm en staat verdient op de eerste plaats. Donderdag speelde hij een knappe remise tegen Hans van der Linden. Hans is op papier een sterkere tegenstander moet u weten. Zo was er ook een knappe remise van Johan Goorden tegen Frank Verkooijen. Johan klimt hiermee naar de derde plaats. Ook op een derde plaats staat Leo Rietveld. Hij won van Adrie van Opdorp die zijn eerste plaats moest afstaan aan Niek. Een gelijk aantal punten maar Niek heeft een partij minder gespeeld.

Bij de jeugd was het zondagochtend weer razend spannend. In groep 1 mochten Daan Broeders en Lucas Jansen het tegen elkaar opnemen. Daan speelde goed maar kon de verdediging van Lucas niet kraken. Lucas antwoordde sterk op de aanval van Daan en won dan ook de partij. Bij Hidde Roos zit het dit seizoen niet echt mee. Hij verloor van Thijs van Opstal waarmee Thijs aan kop gaat in het klassement. Een gelijk aantal punten maar een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee Lucas Jansen.

In groep 2 kwamen de koplopers Jean-Pierre van Overveld en Rosa de Groot niet in actie. Jan de Kort zag zijn kans dan ook schoon om in te lopen op de twee. Hij won van Louis van Oorschot en komt daardoor net boven Louis te staan in het klassement. Chiel en Thijs Hereijgers waren in vorm. Chiel won van Matthijs Saas en Thijs van Sem Doomen. Daan Hennekam speelde remise tegen Jesse Roos en daardoor blijft Jesse een punt voor op Daan.

Bram Oomen blijft in groep 3 aan kop gaan. Hij won van Brent van Loon en met een score van 4,5 uit 5 kunnen we zeggen dat Bram in hele goede vorm is dit seizoen. Vince van Loon zit hem op die hielen. Hij won van Wouter Jansen en komt daarmee op een half puntje achter Bram. Vince heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “SV De Raadsheer Schaaknieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *