Raadsheer jeugd bij de top van Brabant!

Afgelopen pinkstermaandag werd in Schijndel het 6e en laatste Brabant Grand-Prix van het seizoen gespeeld, dit keer georganiseerd door HMC Den Bosch. Zoals gebruikelijk stonden weer 9 rapid partijen op het programma voor de verschillende leeftijdscategorieën.

Van de Raadsheer deden dit keer Robbe & Sander Nooyens weer mee. Zij zijn inmiddels bekenden bij het Brabant Grand-Prix en het was duidelijk dat ze voor de prijzen zouden gaan. Ze waren namelijk  nog vol in de race voor een hoge klassering in het eindklassement en ze bleken niet van plan dit te verspelen bij dit laatste toernooi.

Zo werd Sander, die speelt in de D categorie (jeugd t/m 12 jaar), gedeeld 4e bij het toernooi in Schijndel. Wat zou dat betekenen voor het eindklassement? Robbe die speelt in de C categorie (jeugd t/m 14 jaar) wist zelfs de 2e toernooiprijs in de wacht te slepen.

Maar… toen kwam de echte spanning: de prijsuitreiking van het eindklassement van het Brabant Grand-Prix. De beste vier resultaten tellen hiervoor mee van de in totaal zes toernooien (Soerendonk, Eindhoven, Roosendaal, Etten-Leur, Tilburg, Den Bosch). Naast Robbe & Sander had ook Thijs Broeders van de Raadsheer vier toernooien gespeeld dus was er nog een gegadigde voor de prijzen.

Uiteindelijk werd Thijs 7e in de D categorie, een knappe prestatie aangezien dit zijn eerste jaar in de D is. Sander die al voor het tweede jaar in de D speelt wist zijn ervaring om te zetten in resultaat want hij mocht de 3e prijs mee naar huis nemen! Grote broer Robbe mocht zelfs in de C de 2e prijs in ontvangst nemen! Resultaten om trots op te zijn.

De volledige eindstand is hier te vinden: Eindklassement Brabant Grand Prix

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Raadsheer jeugd bij de top van Brabant!

  1. Onze jeugd wordt erg sterk, ik denk dat ik komend seizoen nog net op tijd ben om de beker een keer weg te kapen. Daarna zal het met dit aanstormend talent niet meer lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *