Raadsheer Weer Van Start!

De zomer is nog niet ten einde maar de schakers van SV De Raadsheer uit Zundert staan weer te trappelen om begin September weer te mogen schaken. Het nieuwe seizoen ligt in het verschiet; de tellers staan weer op nul en met een schone lei kan weer worden gestreden om de glorie van die ene winstpartij of zelfs de eeuwige roem van het kampioenschap. Ieder op zijn of haar niveau: de schoonheid van het schaken wordt zowel bij de grootmeesters als bij de beginnende clubschaker gevonden.

In de bovenzaal van HCR De Roskam wordt vanaf 8 september elke donderdagavond de seniorencompetitie gespeeld. Deze interne competitie speelt zich af in vier groepen. Groepen die worden ingedeeld naar gelang speelsterkte. Door middel van promotie kan men omhoog klimmen tot aan de toppers in groep 1. Zo kan iedereen beginnen op zijn of haar eigen speelsterkte en wennen aan het “clubschaken”.

Mocht je meer uitdaging willen? Dan moet je weten dat SV De Raadsheer met maar liefst zeven teams uitkomt in de Brabantse schaakcompetitie. Vier teams die eens per maand op zaterdagmiddag spelen en drie teams die eens per maand op de vrijdagavond spelen. Zo kan men extern zijn of haar schaakkunsten meten met iemand van buiten de vereniging.

Naast de externe en interne competitie, is SV De Raadsheer een zeer actieve vereniging. Diverse schaaktoernooien worden door het jaar heen georganiseerd. Denk hierbij aan het snelschaaktoernooi, een simultaan tegen een grootmeester of het populaire “rondom de kerstboom” toernooi. Ook wordt er les gegeven waarin de “geheimen” van het schaakspel langzaam duidelijk worden gemaakt en voor jezelf zichtbaar worden in je eigen partijen.

Met 45 jeugdleden mag SV De Raadsheer zich met schaakverenigingen in de grote steden meten wat betreft de jeugdafdeling. De gemotiveerde jeugdleiders en trainers weten hun enthousiasme goed over te brengen op de kinderen. Met diverse jeugdtoernooien in de regio en een interne competitie, kan genoeg worden gevarieerd. Daarnaast zijn er nog verschillende activiteiten die door het jaar georganiseerd worden speciaal voor onze gewaardeerde jeugd.

Al met al is SV De Raadsheer met 100 leden een bekend “merk” in de regio. Een merk dat staat voor gezelligheid, sportiviteit en samenzijn. Mocht je interesse hebben om te gaan schaken, dan nodiggen we je van harte uit om een keer te komen kijken. Geheel vrijblijvend staan de deuren bij ons open en is er altijd wel een tegenstander te vinden om de eerste zetten bij de club te doen. Like ons op Facebook en hopelijk tot snel!

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Raadsheer Weer Van Start!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *