Raadsheer2 vs Wlc2

Inge: Willem je weet dat ik de eerste twee matches niet mee kan doen he? jaja, jammer maar helaas.

Frank: Willem tegen Wlc2 kan ik echt niet mee doen ik heb die dag iets heel belangrijks. Hmm dat komt niet zo goed uit.

Andre: Willem, de dag dat wij tegen Wlc2 spelen zit ik helaas in Hoogeveen. AAArrgh

Adrie: Willem 2 dagen voor de match tegen Wlc2 heb ik een operatie……………

Waar staat die camera? Dit moet een grap zijn. Ik word als verse teamleider getest op mijn stressbestendigheid. Helaas was het de keiharde werkelijkheid. Met al mijn charmes in de strijd kreeg ik het voor elkaar dat Andre even op en neer komt uit Hoogeveen! Alsof dat nog niet genoeg was besloten Frank en Inge de wedstrijd in Eindhoven vooruit te gaan spelen! De resultaten van deze inspanningen waren 3 nullen voor de competitie, maar voor mij waren het 3 vette plussen voor de inzet, wat een teamgeest!

Met 2 punten achterstand begonnen wij op Zaterdag thuis aan de zware klus. Het positieve wat ik hier in kon bedenken was het feit dat iets hogere bordspelers reeds tegen onze 7 en 8 speler hadden gespeeld. Verder speelden wij natuurlijk thuis, en waren we de underdog qua ratinggemiddelde. In de openingsspeech vertelde ik hen dat wij boos waren over hetgeen reeds gebeurd was en beloofde hen een flink pak slaag te geven daarvoor. (ze leken niet echt onder de indruk)

Nu wat partijgebrabbel van hetgeen wat ik een beetje heb kunnen zien.

Erik op bord 1 speelde met zwart tegen een dame met een + 1900 rating, en kwam in het middenspel gevaarlijk goed te staan. Met een mat in 1 dreiging op g2, ondersteund door een aanstormend paard, zag het er in mijn optiek goed uit. De dame in kwestie heeft het netjes kunnen pareren en heeft de zegekar naar Eindhoven getrokken.

Jan op bord 2 speelde zijn favoriete Engelse opening en had volgens zijn zeggen in het middenspel niet echt een plan kunnen maken. Zijn tegenstander waarschijnlijk wel want die won.

Hans met zwart op bord 3, ik heb 1 moment gezien, toen had Hans wat ontwikkelingachterstand, het volgende wat ik zag was een stofwolk en een witte koning midden op het bord.

Andre op bord 4 met wit speelde ook een Brexit opening en had een behoorlijke opmars op de damevleugel. Uiteindelijk met een licht stuk achter en wij als team theoretisch verloren, zei ik hem dat remise ook ok was. Dat werd het niet.

Jos op bord 5 met zwart speelde zijn favoriete leeuw. De herkenbare stelling zoals ik hem bij Jos vaker gezien heb begon zich op het bord te tekenen. Zwarte Koning in het midden, Witte koning onder zwaar vuur door Toren Dame en loper. Jos kreeg zijn 2e toren net niet snel genoeg in het spel en ging ten onder na een mooie pot.

Ik zat met wit op bord 6 en wist al vrij snel een pion te roven op f7 en daarmee ook de rokade te verpesten. Het was echter theorie die ook bij mijn tegenstander bekend was waardoor ik na deze wilde actie onder zware druk kwam. Met zijn koning in het midden en ik mijn koning in zijn hok besloot ik (ook) voor de aanval te gaan. Na veel degengekletter kwam ik een toren 2 lichte stukken en wat pionnen tekort. Ondanks dat had ik nog wel initiatief met wat er nog voortstrompelde, en daarmee hield ik eeuwig schaak. Dat was het eigenlijk niet maar mijn tegenstander koos daarvoor.

Wie goed kan tellen weet dat het dus 0.5-7.5 is geworden, met 1 half puntje verdiend door iemand die remises verbood…………….

Ondanks deze zware klapper is het toch gezellig geweest en geworden en maken we ons op voor de volgende match.

hakbijl

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Raadsheer2 vs Wlc2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *