De 3 Torens

Wij als dragers van de rode lantaarn op de laatste plaats in onze poule , mochten afgelopen Zaterdag tegen de 3 Torens. Nog steeds ben ik er niet aan uit waarom men zich de 3 torens noemt. Ik zou daar een flink stuk over kunnen schrijven, een andere keer misschien.

Taai zou het weer worden, zeker zonder onze secure Jan vd Berg en zonder party-animal Inge. Ron Been kwam gelukkig onze gelederen versterken en gaf daar zijn sauna en fitness aan de bar voor op. De afgelopen 7 matches had onze tegenstander met 15 verschillende spelers op 8 verschillende borden een moeilijk te voorspellen imago gekweekt. Om Ron wat bij te staan had ik alleen bord 8 voorspeld, achteraf gebleken had ik dat beter ook maar niet kunnen doen. Onze opstelling was in volgorde van rating met uitzondering van bord 1. Erik die op papier onze sterkste schaker is ging op bord 2 omdat Adrie van Opdorp de laatste tijd iedereen genadeloos van het bord aftrapt.

 

Voorbij de watertoren en de kerktoren kwamen we in een cafeetje tegenover een gebouw met een torentje……..De start was een beetje rommelig, en het eerste half uur hadden er nog al wat mensen moeite met het instellen / corrigeren / en ander geneuzel met klokken. Ik kreeg met zwart tot mijn vreugde een blackmar diemer voorgeschoteld. Ik wist dat de zet 4. – /e7-e5 niet gewild was bij de witspelers, maar waarom kwam ik later niet echt achter. Ik kwam enorm onder druk zowel positioneel als in ontwikkeling. Vrij vroeg, ongeveer de 18e zet uit mn hoofd, bleek mijn agressieve paardzet tot dameverlies te leiden. Omdat het mijn dame betrof gaf ik met schaamrood op de kaken maar snel op.

 

Hans Bogaert die normaal als eerste klaar is omdat het een drukke mijnheer is was deze keer dus als 2e klaar. half puntje in een remiseachtige stelling.

 

Andre vd Laar wist te ontsnappen uit een zware bankschroef en verraste zijn tegenstander met een onde(n)kbare  matdreiging. Als ie niet zo lelijk was zou ik hem kussen.

 

Erik kwam in hevige tijdnood en kreeg het niet meer voor elkaar om in de resterende luttele seconden een wonder te verrichten, want de stelling was ook niet echt om over naar huis te schrijven.

 

Ron speelde ietwat passief en kwam daardoor langzaam in de verdrukking wat hem uiteindelijk ook een punt kostte.

 

Frank stond heel lang goed zoniet iets beter, totdat er twee ongedekte stukken tegelijk aangevallen werden. 2 pionnen die hij terugkreeg voor het lichte stuk waren onvoldoende.

 

Jos hield het hoofd koel en wist ook onder een zware aanval uit te komen door zijn materiële achterstand uit te breiden, in ruil voor eeuwig schaak. Knap gedaan.

 

De topper van de dag Adrie. In een stelling die muurvast zat waarbij de tegenstander iets meer druk kon gaan zetten, offerde onze bulldozer een stuk om de zaak open te gooien. Tegeltjegezegde van Adrie in de auto : een stuk wat niet echt meedoet moet je gewoon weg-offeren  hahahaha.  De aanval die hij in ruil hiervoor terugkreeg was meer dan voldoende. De tegenstander in hevige tijdnood zette zelfs zijn koning op een veld wat reeds door het paard van Adrie bestreken werd. Zoals Goos het ooit zei, een paard op dat veld in die stelling maakt iedereen dood. In rap tempo kwamen de schaakjes en een dubbelschaak maakte het af.  Deze partij maakte het voor velen van ons goed.

 

 

Het rekenwerk wat ik had hoef ik niet meer te doen, degradatie is een feit. Over het algemeen genomen hebben we overal op een uitzondering na kansen gehad voor een matchpunt. Beetje pech of een verkeerde inschatting met een remisebesluit. We zijn er in ieder geval voor gegaan, en de laatste die gaat komen over een maand wordt de topper. Want dan spelen we onze laatste externe match in de Roscham (zie vorig verslag). Ik weet nog niet tegen wie, maar mocht je dit lezen mijnheer de tegenstander, maak je borst maar nat.

 

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “De 3 Torens

  1. Een gezellige middag was het zeker. Het meest indrukwekkende van die dag vond ik de overwinning van Adrie. Ik wist niet dat hij zo’niet ijzervreter was. KLASSE.

    1. Bij Better Bodies was het maar stil die middag. “Tsja” vertelde de bardame “Ik heb veel meegemaakt bij de commando’s maar dit….”

      Klasse stuk weer, Willem. Bijzonder goede citaten verwerk je in je tekst, ahum ahum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *