Thijs Hereijgers op het NK Pupillen 2017

Zaterdag 17 juni heeft Thijs Hereijgers meegedaan aan het NK Pupillen te Meppel. Hiermee is Thijs de 4e Raadsheer ooit bij een gesloten individueel NK. Dat alleen is natuurlijk al een knappe prestatie, maar met 4 uit 7 heeft Thijs ook nog eens een heel goed toernooi gespeeld!

Thijs speelde in de F, de categorie voor kinderen geboren in 2008. Zeven rapid partijen stonden voor hen op het programma, waarbij het speeltempo 15 minuten bedroeg met 10 seconden bijtelling per zet.

De eerste partij begon uitstekend waardoor het eerste punt snel binnen was. Thijs was dan ook goed voorbereid en had bedacht hoe hij de partijen ging openen. De tweede partij beloofde zwaarder te worden want Thijs moest tegen Elysia Feng, de Brabants kampioene in de F. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk trok Elysia aan het langste eind.

Na deze zware inspanning ging de derde partij ook verloren maar daarna harkte Thijs de punten binnen. Drie winstpartijen op rij! De laatste ronde bleek de tegenstander wel te sterk, waardoor de score uitkwam op 4 uit 7 wat Thijs een mooie 24e plaats opleverde (van de 54). Kortom een zeer goed resultaat bij een erg leuk toernooi!

Voor meer informatie, uitslagen en foto’s van het NK zie: NK Pupillen 2017

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *