SV de Raadsheer Schaaknieuws

Ook de Jeugd schaakt weer!

Afgelopen zondagochtend is voor SV de Raadsheer ook het jeugdseizoen weer begonnen. Naast de lessen begon de toekomst weer fris aan de competitie.

In groep 1 is Rosa de Groot goed uit de zomer gekomen. Zij won meteen van Thijs Hereijgers, die in Juni nog op het Nederlands Kampioenschap voor pupillen speelde! Thijs’ broer Chiel wist zijn eerste partij wel te winnen, evenals Louis van Oorschot, Victor Ketelbueters en Lucas Jansen.

In groep 2 speelde Brent van Loon een moeilijke pot. Hij verloor snel zijn dame maar won nog verrassend materiaal terug. Alles ten spijt was het toch Alexander Nowee die de overwinning binnen sleepte. Emin Somuncu begon ook sterk aan het seizoen, net als Wouter Jansen. Zij wonnen van Geoff van Peppen en Lucas van Wijk.

Jeugd die interesse heeft om ook te komen schaken is het hele seizoen van harte welkom en kan contact opnemen via e-mailadres Inge@sv-deraadsheer.nl.

Dan over naar de senioren, te beginnen in groep 4. Daar won Lars van Opstal snel van Jac Hereijgers, de ervaren Jac zag een snelle aanval van Lars over het hoofd en Lars won daarmee gelijk het volle punt. Daniel Rosiac kwam bovendrijven in zijn partij tegen Corrie Daamen en staat nu op 2 uit 2!

In groep 3 won Ron Been ook zijn tweede partij. Herman Krijnen bood lang weerstand maar brak uiteindelijk onder het geweld van onze Rotterdammer. Jan Bruens won zijn partij met aanvallend spel van Willem van Oorschot. Verder speelden nog twee jeugdige talenten tegen elkaar: Thijs van Opstal had een mooi voordeel, speelde de partij tegen Rick Mertens keurig uit en  won zo zijn eerste punt.

In groep 2 speelde men een vol programma. Adrie Gommers, Jan Vriends, Willem de Kort en Mark Schraets kwamen aan de goede kant van de score uit. Willem staat nu fier aan kop met 3 uit 3 en is daarmee de enige speler zonder puntverlies. Enkel William Gommers moet nog aan zijn seizoen begonnen dus als hij Willem naar de troon wil steken, weet hij wat hem te doen staat.

Tot slot dan groep 1. Vorige week meldden we al dat Luuk van Dongen daar gedeeld koploper was geworden door twee ferme subtoppers te verslaan. Ook deze week kreeg Luuk met Tycho van Dijk een outsider voor de titel aan zijn bord. Niet dat Luuk daar nog nerveus van wordt, hij speelde wederom een prima pot en speelde het gewonnen eindspel feilloos uit. Doordat Hans van der Linden een halfje liet liggen tegen Jorrit Havermans, staat Luuk nu op eenzame hoogte. Verder vielen er ook bij Niek Oostvogels – Andre van de Laar en Johan Goorden – Adrie van Opdorp remises te noteren.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *